Näin siivoat joulukoristeet järjestelmällisesti

Loppiaisen tienoilla on hyvä siivota joulukoristeet pois.

Joulukoristeista kannattaa pitää hyvää huolta, joten ne on syytä pakata järjestelmällisesti, jotta seuraavana jouluna ei tule mitään ikäviä yllätyksiä.

Joulukoristeet

Pyöreitä ja muita joulukoristeita varten kannattaa olla varattuna pahvilaatikko, jossa on eriteltyjä koloja. Voit esimerkiksi hyödyntää kanamunakennoja ja asetella niihin sopivat joulukoristeet näppärästi. Näin koristeet pysyvät hyvin paikoillaan, vaikka pahvilaatikkoa joutuisia siirtämään useampaankin otteeseen vuoden aikana. Suuremmat koristeet voi asetella esimerkiksi kertakäyttökuppeihin.

Laita esimerkiksi kanamunakennoihin mahtuvat koristeet pahvilaatikon pohjalle ja sen päälle sopivan kokoinen pala pahvia ja kasaa sitten sen päälle kertakäyttökupeissa olevat koristeet.

Erityisen tärkeät joulukoristeet kannattaa varmuuden vuoksi kääriä esimerkiksi vessapaperiin tai suojata se jollain muulla tavalla.

Jouluvalot

Tarkasta jouluvalot ennen säilytykseen laittamista. Vaihda esimerkiksi palaneet lamput uusilla. Kasaa jouluvalot niin, että johto on kiedottu näppärästi. Säilytä jouluvaloja erillisissä pusseissa, jotta kaikkien valojen johdot eivät sekoitu toisiinsa.

Suuret ja haastavat jouluvalot voi kiertää pieneen pahvipalan ympärille ja sitten laittaa esimerkiksi muovipussiin.

Kynttilät

Pitkulaiset kynttilät saattavat herkästi särkyä, jos ne laittavat muiden joulukoristeiden sekaan ilman mitään suojaa. Voit suojata kynttilät esimerkiksi talouspaperin ja talouspaperirullan avulla. Kääri kynttilät ensiksi talouspaperiin ja laita sitten talouspaperirullan sisälle niin monta kynttilää, kuin sinne mahtuu.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat