Mainos

Näin selviät hiihtolomaliikenteestä ehjin nahoin – vältä helppoja virheitä

Väärin pakattu auto, liian pieni turvaväli ja äkkijarrutus ovat tappava yhdistelmä.

Vakuutusyhtiö If muistuttaa, että autoa pakatessa raskaat tavarat kannattaa jättää auton takakontissa alimmaisiksi ja kevyet kassit pinota painavien päälle.

Sukset ja lumilaudat on hyvä kuljettaa auton katolle kiinnitettävässä suksiboksissa. Lemmikkien matkaaminen sujuu turvallisimmin kuljetuskopissa tai eläimille tarkoitettuihin turvavöihin kiinnitettynä.

On hyvä varmistaa, että mitään tavaraa ei pääse lentämään matkustajien päälle äkkijarrutuksessa. Pienikin esine voi aiheuttaa valtavaa tuhoa, jos se lentää hattuhyllyltä kuskin takaraivoon.

Muista turvaväli!

Riittävän turvavälin pitäminen edellä ajavaan autoon on hyvä keino välttyä peräänajoilta yllättävissäkin tilanteissa.

– Maantienopeuksilla välimatkan pitäisi olla neljä sekuntia. Tämän voi helposti laskea, kun edellä oleva ajoneuvo ohittaa tien vieressä olevan kiintopisteen, esimerkiksi lyhtypylvään. Oma auto saisi olla samassa kohdassa aikaisintaan neljän sekunnin päästä, Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela kertoo.

Kokeneellakin kuljettajalla kestää noin sekunti ennen kuin hän ehtii reagoida ja painaa jarrua. Jos turvaväli on olematon, sekunnissa ehtii törmätä edellä ajavaan autoon rajuin seurauksin.

Liikenneraivo on ilmiö, jota näkee myös Suomessa. Hermoja kiristää, jos perille on jostain syytä kiire ja liikkeelle on lähdetty myöhässä. Edellä ajavien, omasta mielestä liian hitaaseen vauhtiin suhtaudutaan tunteella ja hurjia ohituksia voi tällöin tulla tehtyä.

– Se ei ole kuitenkaan kenenkään etu, sillä kaikille on varmasti kuitenkin tärkeintä päästä ehjänä perille, Koskela muistuttaa.

Lähde: If

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.