Näin selviät aikaisesta herätyksestä – Lue 10 vinkkiä virkeämpään aamuun

Töihin paluu ja herääminen aamulla aikaisin voi tuntua tuskalta laiskojen vapaapäivien jälkeen. SheKnows.com-sivusto jakaa 10 vinkkiä, joiden avulla aloitat päiväsi virkeästi.

1. Venyttele

Hitaat venyttelyt kuten jooga-asennot virkistävät kehoasi lempeästi. Nämä liikkeet virkistävät myös mieltäsi ja karistavat unisuuden tiehensä.

2. Liiku

Kun olet saanut itsesi ylös sängystä, muutama tehokkaampi liike saa veresi virtaamaan ja päiväsi käynnistymään tehokkaasti. Voit tehdä esimerkiksi muutaman vatsalihasrutistuksen tai polkea pienen hetken kuntopyörää, hyppiä tai punnertaa. Muistathan lämmitellä kevyesti ennen treeniä.

3. Älä juo liikaa kahvia

Kofeiini voi potkaista päiväsi käyntiin, mutta liiallinen kahvin kittaus, yli kaksi kuppia, voi kostautua ja saada tahtisi hidastumaan aamupäivään mennessä. Pitäydy yhdessä kupillisessa, ja energiatasosi pysyy tasapainossa.

4. Juo vettä

Nukkuessasi kehosi käyttää varastoimaansa vettä. Pari lasillista raikasta, kylmää vettä ei vain virkistä, vaan myös stimuloi hermostoasi ja ruuansulatustasi. Aloita siis päiväsi juomalla vettä, niin selviä paremmin päivän koettelemuksista.

5. Pidä kiinni nukkumaanmenoajasta

Mene nukkumaan ja herää joka päivä samaan aikaan. Kehosi rakastaa johdonmukaisuutta. Pitäytyminen samassa aikataulussa tekee heräämisestä helpompaa aamulla, ja lisäksi tunnet itsesi hyvin levänneeksi koko päivän ajan.

6. Herää lempeään musiikkiin

Herätyskellon ääni voi olla kamalaa kuunneltavaa, ja lisäksi äkillinen, räikeä ääni voi aiheuttaa sydänongelmista kärsiville henkilöille sydänkohtauksen riskin. Vaihda herätyskellosi esimerkiksi kelloradioon. Lempeä, vähitellen voimistuva musiikki herättää sinut hellävaraisesti, sillä kehosi ehtii tottua ääniin.

7. Rauhoita iltasi

Sulje television ja tietokone noin tuntia ennen nukkumaanmenoa. Aivosi voivat kokea kirkkaat valot häiriötekijöinä, ja niin nukahtamisesta tulee hankalampaa. Jo se, että suljet kirkkaat näytöt tuntia ennen nukkumista, voi antaa sinulle syvemmän ja tyydyttävämmän yöunen.

8. Ota aikainen suihku

Raikas suihku aamutuimaan huuhtoo unihiekat silmistäsi. Vesi herättää hermostosi ja tunnet olosi virkistyneeksi.

9. Syö aamiainen

Yön paaston jälkeen kehosi kaipaa energiaa. Syö terveellinen aamupala joka aamu, vaikka vain hedelmä ja jugurttia tai paahtoleipä, ja päivän aloittaminen sujuu mukavammissa merkeissä.

10. Opettele hengittämään syvään

Jotkut ihmiset kokevat aikaiset aamuherätykset ahdistavina. Tekemättömät tehtävät ja stressitekijät täyttävät ajatukset. Vedä syvään henkeä muutaman kerran heti herättyäsi. Näin rauhoitat mielesi ja kehosi.

Lähde SheKnows.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat