Mainos

Näin Posti-riitaa nyt ratkotaan – myös Palta keskustelee nyt 700 pakettilajittelijan kohtalosta, tavoitteena päästä sopuun viimeistään huomenna

16:59

Posti-riitaan haetaan parhaillaan sopua Helsingin Etelärannassa. Tavoitteena on löytää sopu viimeistään huomisen aikana.

Neuvottelupöydässä istuvat tällä hetkellä käytännössä kaikki 700 pakettilajittelijaa koskevan kiistan tärkeimmät osapuolet – työntekijöiden PAU ja Teollisuusliitto, työnantajien Palta ja Medialiitto sekä Posti Oy:n edustus.

– Tarkoituksemme on pyrkiä mahdollisimman nopeasti selvittämään, johtaako tämä ratkaisuun. Sitä, missä aikataulussa tämä tapahtuu, en pysty vielä ennakoimaan, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto arvioi.

– Toivoisimme tietysti, että tänään meillä olisi nämä työt tehtynä. Tavoitteena on, että viimeistään huomisen aikana, Aarto pyöritteli.

Palta mukana keskusteluissa 700 lajittelijasta

Mikäli 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksesta päästään yhteisymmärrykseen, neuvottelut varsinaisesta yli 10 000 postilaisen työehtosopimusta voivat jatkua valtakunnansovittelijalla.

Valtakunnansovittelija esitti viikonloppuna Posti-kiistaan sovintoesityksen, jonka Palta hyväksyi. PAU:n mukaan kokonaisuus olisi ollut hyväksyttävissä, jos 700 pakettilajittelijan kysymys olisi saatu ratkottua.

Aiemmin työnantajapuolen Palta on katsonut, ettei se ole osapuoli pakettilajittelijoita koskevassa kysymyksessä. Nyt Palta on kuitenkin osallistunut keskusteluihin.

– Meillä on Postin kanssa pitkä yhteistyösuhde. Jos meidän mukanaolo toisi tänne jotain uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia tähän ratkaisuun, Aarto perusteli.

"On vaikea ennakoida, kuinka pitkään menee"

Hallituksessa valtionyhtiö Postin omistajaohjauksesta vastaa ministeri Sirpa Paatero (sd.).

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ei omien sanojensa mukaan ole ollut hetkeen yhteydessä omistajaohjaukseen.

Posti-riidan selvittely jatkui eilen maanantaina myöhään yöhön. Myös tänään saattaa mennä myöhään.

– On vaikea ennakoida, kuinka pitkään menee. Tarvittaessa ollaan niin pitkään, kun asiat menevät eteenpäin, Nieminen kommentoi.

Postin työehtoriidan osapuolet ovat neuvotelleet tänään aamuyhdeksästä alkaen työnantajaliitto Paltan toimistolla Eteläranta 10:ssä Helsingissä.

Painetta ratkaisun löytämiseksi tuo muun muassa AKT:n ahtaajien tukilakko, joka uhkaa hiljentää Suomen satamat torstaiaamuna. Myös junaliikenteessä on joulukuun alussa luvassa pahoja häiriöitä, mikäli Posti-kiistaan ei saada sopua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja