Mainos

Pajatsoa on vuosien varrella huijattu eri konsteilla – siimakikalle tyly loppu

Pajatso oli taitopeli, mutta jasson tyhjentämistä yritettiin myös vilunkikonstein.

Tässä muutamia suosituimpia.

Siima rahassa

Kolikkoon porattiin pieni reikä, johon kiinnitettiin ohut, noin 0,16 millin siima. Ohi menneen lyönnin saattoi tällaisella rahalla uusia ja yrittää onkia kolikon osumaan raha-aukkoon. RAY lisäsi myöhemmin raha-aukkoihin siimaleikkurit, mutta huijarit vastasivat monisäikeisillä siimoilla, joiden irtonaiset säikeet tukkivat leikkurin, ja taas mentiin.

Metrimittatemppu

Rullamitasta leikattiin pois päässä oleva väkänen. Tämän jälkeen mitta ujutettiin alhaalta keskustan raha-aukon viereen seinäksi, johon kolikot pysähtyivät ja putosivat aukkoon. Mittahuijarin tyhjentämät pajatsot tunsi typötyhjistä keskustoista.

Kierot rahat

Erilaisia väänneltyjä ja kieroja kolikoita pyrittiin saamaan jumiin raha-aukkojen ympärille, minkä jälkeen raha oli helppo lyödä aukkoon.

Sorvattu raha

Metallista sorvattu, aivan oikean rahan kokoinen rahake, jonka voi rahan sijasta lyödä pajatsoon. Työläs huijaus, normaaleilla sorvaushommilla sai paremman tienestin.

Elektronisen jasson porsaanreikä

Kun lasia nostettiin, maksukoneisto luuli, että kolikko osui jokaiseen porttiin. Suosittu keino oli painaa nahkatakin selkämys kiinni lasiin ja ponnistaa voimalla ylöspäin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.