Näin opit luottamaan kumppaniisi paremmin

Luottamus on äärimmäisen tärkeä osa parisuhdetta, eikä yksikään parisuhde toimi ongelmitta, jos luottamuksessa on säröjä. Näkemällä vaivaa ja panostamalla oikeisiin asioihin voi omaan kumppaniinsa oppia luottamaan entistä paremmin.

Pienet asiat voivat vähitellen murentaa luottamusta parisuhteessa. Onneksi pienet asiat ovat avaimia myös tilanteen korjaamiseen. Poimi vinkit!

Älä kerro tärkeitä asioita tekstiviestillä

Tärkeät ja tunteisiin liittyvät keskustelut on syytä käydä läpi tekstiviestien sijaan kasvotusten tai edes puhelimitse. Tekstiviesteissä tunnetilat ja muut sanattomat viestit eivät välity lainkaan ja siksi tekstiviestitse käydyt keskustelut voivat pahimmillaan murentaa kumppaneiden välistä luottamusta.

Tekstiviestein kerrottuina tärkeät asiat hukkuvat tyhjänpäiväisten asioiden virtaan ja kumppanin voi olla vaikea ymmärtää, millä asioilla toiselle on todella enemmän merkitystä. Suhteen lujittamiseksi olisi hyvä pidättäytyä yhteisen hyvän nimessä tärkeiden asioiden puimisesta tekstiviestein – oli sitten kyse riidasta tai ilouutisesta.

Ole avoin myös itsellesi epäedullisista seikoista

Kaikista asioista ei ole mukava puhua kenellekään, etenkään jos asioihin liittyy häpeän tunteita. Luottamusta oman kumppanin kanssa on kuitenkin mitä parhain lähteä rakentamaan juuri kertomalla seikkoja, jotka tekevät jollain tapaa haavoittuvaisemmaksi: kun kumppanille voi kertoa vaikeistakin asioista, on luottamuksen oltava kohdillaan.

Solmittaessa uusia ihmissuhteita jokainen pyrkii usein tovin olemaan puhumatta huonoista puolistaan suojellakseen itseään. Jossain vaiheessa tämä muuri on kuitenkin syytä murtaa, jotta suhde voi edetä seuraavalle tasolle. Kertomalla omista mokista parisuhde lujittuu ja luottamus kasvaa.

Älä odota toisen tekevän aina aloitetta

Naiset odottavat helposti miehen tekevän aloitteen useimmissa asioissa. Tekemällä muutoksen tähän seikkaan, voivat kumppanit kokea olonsa mukavammaksi, sillä ilmapiiri on erityisen avoin. Avoin ilmapiiri taas vuorostaan viestii luottamuksesta.

Jokainen tuntee olonsa mukavimmaksi – ja samalla kaikkein luottavaisimmaksi silloin, kun saa olla täysin oma itsensä. Kumppaneiden ei tästä syystä tulisi arkailla esimerkiksi aloitteen tekemisessä, vaikka toinen olisikin aina hoitanut tietyn asian. Rutiinien rikkominen voi yllättää parantamalla kumppaneiden välistä luottamusta.

Lopeta syyttely alkuunsa

Kertomalla avoimesti siitä, kuinka pahalta joku tuntuu rakentaa luottamusta. Etsimällä toisesta syyllisyyteen viittaavia seikkoja sitä vastoin murentaa luottamusta.

Luottamuksen parantamiseksi olisi ensiarvoisen tärkeää löytää parisuhteen tasapaino. Yleinen keskinäistä suhdetta rasittavista tekijöistä onkin syyttely. Luottamuksen parantamiseksi kumppaneiden olisi tärkeää oppia puhumaan omista tunteistaan toisen syyttelemisen sijaan.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja