Mainos

Näin Myllylä-urkinnasta syytetyt selittävät tekojaan

13:03

Entisen huippuhiihtäjän Mika Myllylän kuolintietojen urkinnasta syytetyt henkilöt perustelevat oikeudessa tekojaan mm. uteliaisuudella ja kiinnostuksella penkkiurheiluun.

Ensimmäisenä oikeuteen joutunut poliisi kiistää syytteen. Joensuussa työskentelevän vanhemman konstaapelin mukaan hänellä oli työhön liittyvä syy Myllylän tietojen katseluun.

Hän kertoi oikeudessa valmistelleensa koulutuspakettia, johon valikoitui myös Myllylän tapaus.

Motiivina penkkiurheilu

Toinen syytteessä oleva poliisi kertoi oikeudessa katsoneensa Myllylän tietoja kovana penkkiurheilijana.

– Otin tiedot esille yövuorossa ja ne olivat esillä lokitietojen mukaan 17 minuuttia. Välillä oli työtehtäviä ja klikkasin tiedot alapalkkiin, ylikonstaapeli kertoi.

Poliisimies kertoi, ettei ensin edes muistanut tietojen katsomista, kun poliisihallitus kertoi jupakan paisumisesta ja tutkinnan aloittamisesta.

–Kadun tapahtunutta kovasti. Minulla on takana pitkä nuhteeton ura ja on kohtuutonta, että minut tästä tuomittaisiin, ylikonstaapeli perusteli tilannettaan oikeuden kuulemisessa.

Uteliaisuus heräsi

Kolmantena oikeudessa vastannut syytetty myönsi olleensa utelias. Poliisivankilan vartija oli työvuorossa ollessaan lukenut iltapäivälehdestä Myllylän kuolemasta.

– Uteliaisuuttani klikkasin Myllylän tiedot esille, mutta en lukenut niitä. En osannut arvata siitä olevan haittaa tai että asia tulisi julkiseksi, syytetty perustelee.

Ammattitaidon ylläpitämistä

Neljäs syytetty ja poliisina työskentelevä perustelee urkintaa ammattitaidon ylläpitämisellä. Poliisin mukaan hänellä on ollut tarve vahvistaa erityisesti atk-taitojaan, koska hänellä on tietotekniikassa heikko pohjakoulutus.

Syyttäjä vaatii kahdessa ensimmäisessä jutussa rangaistukseksi 15 päiväsakkoa.

Joensuussa puidaan tänään urkintajuttua kolmen poliisin ja yhden poliisiaseman vartijan osalta. Yhteensä syytteessä on noin 90 virkamiestä eri puolilla Suomea.

Myllylän kuusi omaista vaativat kukin ensimmäiseltä poliisilta 500 euron kärsimyskorvausta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus aikoo edetä asiassa ripeästi ja antaa päätökset ensimmäisissä jutuissa jo tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.