Näin moni suomalainen uskoo omaan luonnehoroskooppiinsa

AVAn kyselyssä suomalaiset pääsivät kertomaan, pitääkö oma luonnehoroskooppi paikkansa. Selvisi, että valtaosa suomalaisista tunnistaa hämmästyttävän hyvin itsensä lukiessaan omaa luonnehoroskooppiaan.

Pitääkö luonnehoroskooppisi mielestäsi paikkansa? Yli puolet AVAn kyselyyn osallistuneista yli 1 700 lukijasta vastasi tähän kysymykseen myöntävästi. Lue, millaisia luonteenpiirteitä suomalaiset tunnistavat itsessään!

"Minun kohdallani ainakin horoskooppi pitää paikkaansa!"

AVAn kyselyyn vastanneista 57 prosenttia kertoi luonnehoroskooppinsa pitävän paikkansa. Valtaosa vastaajista kokee, että oman luonnehoroskoopin kuvaukset vastaavat heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan hämmästyttävän hyvin.

– Oinaan luonnehoroskooppi vastaa niin täydellisesti minua. Loistava!

– Olen horoskoopiltani Rapu. Olen hyvin äidillinen ja omistushaluinen niin kuin Ravut yleensä. Olen myös taipuvainen käpertymään kuoreeni piiloon kun tulee vähänkin kritiikkiä.

– Oinaan luonnehdinta natsaa lähes sataprosenttisesti minuun. Ainoa seikka mitä en allekirjoita, on kriittisyys ja vaativuus toisia ihmisiä kohtaan. Jokainen on sellainen kuin on, eikä ole minun asiani yrittää muuttaa ketään. Olen joskus testannut näitä luonnehdintoja lukemalla satunnaisesti jonkin horoskooppimerkin luonnehdinnan katsomatta ensin, mitä merkkiä siinä kuvataan. Ja kyllä se näin on, että Oinas osuu parhaiten.

– Lukiessani Kauriin luonnekuvailua nyökkäilin lähes koko ajan. Olen totinen työmyyrä, joka nuortuu pikkuhiljaa.

– Olen tyypillinen Vaaka. Pyrin tasapainoon, olen huono päättämään, parisuhde on minulle tärkeä, olen lapsenmielinen luonnonlapsi. Nousevalta merkiltäni olen erittäinkin pilkunviilaaja Neitsyt, joka ärsyttää monia esimerkiksi työpaikalla. Työskentelen ahkerasti, mutta osaan toisaalta ottaa aivan rennostikin, eli olen keikkuva Vaaka. Koko tähtikartan tutkiminen ja tiedostaminen auttaa näkemään tietyt piirteet itsessä ja toisissa. Tiettyjä merkkejä olen oppinut varomaan juuri heidän tiettyjen piirteidensä vuoksi, näin vältyn turhilta konflikteilta.

– Olen horoskoopiltani Rapu ja minun kohdallani luonnehoroskooppi pitää 98 prosenttisesti paikkansa! Jos joku haluaa tietää, millainen olen, hän saa sen selville myös lukemalla luonnehoroskooppini!

– Olen Kalat ja luonneanalyysi pitää pelottavan hyvin paikkansa. Itseasiassa koko analyysi tuntuu kertovan minusta. Ei ole kohtaa, joka ei toimisi kohdallani.

– Minun kohdallani ainakin horoskooppi pitää paikkaansa! Vaa'at ovat tunnetusti johtajatyyppiä, luovia, laiskoja, mutta sosiaalisia. Nämä kaikki sanat kuvailevat juuri minun luonnettani. Olen ahkera koulussa, töissä ja treeneissä, mutta kotona ei sitten millään viitsisi tehdä kotitöitä. Olen huomannut myös sen, että minun päätöksiäni ja mielipiteitäni ei kukaan pysty muuttamaan. Jos jotain olen päättänyt tehdä, niin senhän minä sitten toteutan keinolla millä hyvänsä!

"Toisinaan horoskooppini vastaa luonnettani"

Vastaajista osalla on tapana poimia omasta horoskoopistaan elementit, jotka pätevät omassa elämässä. 34 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi, että oma horoskooppi piti osin paikkansa, mutta kaikkea he eivät kuitenkaan olleet valmiita allekirjoittamaan omassa luonnekuvauksessaan.

– Horoskooppini pitää paikkansa ainakin siinä, että olen härkämäisen hidas ja jääräpäinen, eikä minua saa mukaan mihinkään nopeisiin projekteihin. Lisäksi olen hirmuisen mukavuudenhaluinen, mitä tulee asioiden hoitamiseen: helppous on avainsana arkeeni.

– Olen horoskoopiltani kauris, mutta aivan jousimiehen ja kauriin horoskoopin vaihtumavaiheessa syntynyt. Monet sanovatkin, että muistutan enemmän jouskaria kuin kaurista.

– Pääpiirteiltään kyllä, sillä olen huomannut, että itsessäni, lähimmäisissäni sekä hieman etäisemmissä tuttavuuksissani on ainakin joitakin heidän horoskooppiensa kuvailemia piirteitä. Itse olen lähes täysin horoskooppini kaltainen ja jostain syystä raivoisimmat riidat on tullut käytyä juuri Oinaiden kanssa. Tietenkin eroja ihmisten välillä on, esimerkiksi kumpikaan siskoistani ei ole sen samankaltaisempi kanssani kuin kukaan muukaan, vaikkakin saman horoskoopin alla olemme syntyneet.

– Itse olen Kauris ja monissa horoskoopeissa väitetään kauriita työnarkomaaneiksi ja heillä on aina monta rautaa tulessa. Itseeni se kuvaus ei aivan osu kohdalleen. Teatteria tehdessäni huomaan työnarkomaaniuteni, mutta esimerkiksi kouluasiat tein aina viime hetkellä ja vähän sinne päin.

– Vaa'an luonneanalyysi pitää omalla kohdallani jonkin verran paikkaansa, olen luova, hallitseva, temperamenttinen ja tunteet ovat todella vahvat omalla kohdallani. Tuo rakkausjuttu ei päde omalla kohdallani aivan jokaisessa asiassa, mutta toisinaan ostelen lahjoja miehelleni vain hetken mielijohteesta. Luonteeltani olen juurikin täysi Vaaka, koska suuttuessani sanon juuri ne asiat, jotka toista satuttavat kaikkein eniten. Käytän henkistä väkivaltaa tarvittaessa, koska olen todella temperamenttinen, mutta tietyille ihmisille todella sydämellinen ja auttavainen.

– Olen Leijona, mutten vaadi huomiota mitenkään erityisesti, enkä komentele tai ole diiva. Minun ei myöskään aina tarvitse johtaa: pystyn antamaan johtajan aseman muillekin, vaikka tahtoisinkin itse päättää asioista. Petyn kyllä joskus karvaastikin, jos en ole hyvä jossakin.

– Kauriina olen aika tosikko ja huumoriani sanotaan sarkastiseksi. Laki ja järjestys sekä vakaat kotiolot ovat minulle tärkeitä. Elämässäni pääasia ei ole kuitenkaan työ vaan perhe ja hengelliset asiat. Olen tälläkin hetkellä työtön eikä se haittaa tippaakaan koska niinkin pärjää kun osaa budjetoida ja unohtaa näyttämisen halun ja kunnianhimon.

– Toisinaan horoskooppini vastaa luonnettani. Varsinkin kiinalainen horoskooppini apina kuvaa hyvin ilkikurista luonnettani. Saan jonkinlaista tyydytystä tehdessäni pilaa muille tai pilailemalla omalla kustannuksellani. Pääasia että ihmiset nauravat. Mielenkiintoni ei pysy kauaa yhdessä asiassa. Olen silloin tällöin neitsytmäisen kriittinen varsinkin itseäni kohtaan, ylenpalttisen utelias sekä pidän muiden auttamisesta. En todellakaan ole perfektionisti, jonka huusholli on aina tip top. En myöskään nipota turhasta.

– Kun tulkitaan länsimaista horoskooppia, ei voida miettiä vain aurinkomerkkiä, vaan täytyy ottaa mukaan koko syntymäkartta kuumerkkeineen ja nousevine merkkeineen. Oma aurinkomerkkini on Oinas, ja olen tulinen, itsepäinen, äänekäs ja muutoinkin hyvin johtava, määräilevä persoona. Koska nouseva merkkini on Skorpioni, muut näkevät minut myös ylpeänä, oikeudenmukaisena, mutta varovaisena ja tuo luonteeseeni salaperäisyyttä ja varautuneisuutta. Kuumerkkini – joka vaistoa, naiseutta ja tunteita ilmaisevana on erityisesti naisille lähes yhtä tärkeä kuin aurinko- ja nouseva merkki – Kaksoset puolestaan kertoo minun olevan mukautuvainen, näppärä sekä kekseliäs. Osaltaan luonnehoroskooppini siis pitää paikkaansa, mutta vasta syntymäkartta paljastaa enemmän.

– Erittäin hyvin piti Leijonan luonneanalyysi paikkansa siinä, että olemme lojaaleja, luotettavia ja määrätietoisia johtajanaisia ja hyviä ystäviä. Tosin mikään miesmagneetti en tunne olevani, vaan miesten hyvä kaveri. Vai johtuuko sekin siitä, että miehet eivät mukamas uskalla lähestyä minua? Tosin seurustelen onnellisesti, enkä voisi kuvitellakaan olevani kenkään muun kanssa.

– Olen analyyttinen ja tarkka Neitsyt, mutta en koskaan kontrolloi tai syyllistä, en myös vaadi itseltäni tai muilta liikaa. Olen hyvin positiivinen ja siedän epämukavuuttakin. Mikä pitää paikkansa, niin näen kokonaisuuksia ja vaistoan asioita ennaltakin. Tuntuu välillä että tiedän ihmisistä enemmän kuin he itse ja osaan sanoa miten he käyttäytyvät missäkin tilanteessa

"Mikään luonnekuvaus ei oikein ole minua"

Kaikkien vastanneiden kohdalla oman luonnehoroskoopin ei koettu juurikaan vastaavan todellisuutta. Yhdeksän prosenttia AVAn kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, ettei oma luonnehoroskooppi juurikaan luonnehdi omaa persoonaa.

– Jo lapsesta saakka olin kovin loukkaantunut siitä, millaiseksi Kaksoset-merkki kuvattiin: kaksinaamaiseksi, flirtiksi, meneväksi, itserakkaaksi, pinnalliseksi. Mikään niistä ei pitänyt mielestäni paikkansa. Ja sitten vielä keltainen väri ja matkustaminen, pyh!

– Allakan mukaan olen skorpioni, mutta mikään luonnekuvaus ei oikein ole minua. Pikemminkin olen kiinalaisen horoskoopin Sika.

– Oinas kuvataan aina johtajaksi ja rohkeaksi kokeilemaan uutta. Tämä Oinas on jotain aivan muuta.

– En ole mikään mahtaileva diiva, vaan tosi arka, ujo ja pelokas Leijona. En voi sanoa herättäväni minkäänlaista huomiota, ilmaa olen muille ihmisille. Ja rakastan mustaa väriä.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja