Näin ministeri Mika Lintilä kommentoi puutteellisia tietojaan hallituksen exit-suunnitelmasta: "Ei ollut mulle asti tullut"

1:37
Mika Lintilä kertoo, oliko hän tietoinen exit-strategiasta: "Ei ole tarkempaa tietoa, mitä nyt tulee"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kommentoi Säätytalolla ennen hallituksen neuvotteluita aiempaa lausuntoaan hallituksen exit-strategiasta. Lintilä totesi Ylen aamussa, että hän ei tiedä suunnitelman nykytilanteesta ei mitään.

Mika Lintilä kertoi Ylellä, että hän itse tai edes koko elinkeinoministeriö eivät ole olleet mukana hallituksen exit-strategian valmistelussa. Suunnitelmassa käydään läpi sitä, miten ja missä aikataulussa koronarajoituksia voidaan alkaa purkaa.

– Viime viikolla käytiin läpi ensimmäistä versiota, joka oli hyvin raakaversio strategiasta. Sen jälkeen asiasta on ollut jatkovalmistelua. Itse asiassa en tiedä siitä mitään. Valmistelu on ollut valtioneuvostossa ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliassa, Lintilä kommentoi Ylelle

Lintilä kertoi toivovansa, että tämän päivän jälkeen tilanne muuttuu.

– On ihan selvää, että jos ajattelee niitä sektoreita, joita omalla vastuullani on – yritystoiminta, matkailu ja niin edelleen – kyllä exit-strategialla on niiden kannalta aivan äärettömän iso merkitys.

Valtioneuvoston mukaan Lintilä ja muun muassa ministeriön kansliapäällikkö ovat kuitenkin osallistuneet strategian käsittelyyn muiden ministeriöiden tavoin.

Myös kollega työministeri Tuula Haatainen (sd.) kertoi saaneensa exit-strategian kokonaisuudesta aineistoa viimeksi tänä aamulla.

– Ei ollut mulle asti tullut, Lintilä totesi toimittajille Säätytalolla.

– Viime viikolla käytiin evästyskeskustelu asiasta. Mielestäni valmistelu ja evästyskeskustelu ovat täysin eri asioita. Sen pohjalta sanoin aamulla sen, ettei minulla ole tarkempaa tietoa siitä, mitä nyt on tulossa.

– Todennäköisesti on ihan inhimillisiä ongelmia ollut. Ei mitään dramaattista, Lintilä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja