Elinkeinoministeri Lintilä väittää tulleensa syrjään sysätyksi exit-valmistelusta – kollegat ja ex-pääministeri tulistuivat: "Niin järkyttävän huonoa hallintoa, etten saa happea"

Syynissä Suomen talouden exit-näkymät 7:37
Uutisaamussa STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju pohtivat Suomen talouden exit-näkymiä.

Useat kansanedustajat ovat kritisoineet kovin sanoin hallituksen päätöstä jättää elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ulos exit-strategian valmistelusta.

Suunnitelmaa laatii sen sijaan esimerkiksi Krista Kiurun (sd) johtama sosiaali- ja terveysministeriö. 

– Itse asiassa en tiedä siitä mitään, Lintilä totesi strategiasta Ylen Aamussa keskiviikkona. 

Lintilä toivoi tilanteen muuttuvan, sillä hänen vastuullaan oleville sektoreille exit-strategialla on suuri merkitys. Yritysten tilanne on muuttunut yli vuoden kestäneiden rajoitusten takia erittäin vaikeaksi. Tuore gallup maalaa synkkää kuvaa yrittäjien ahdingosta. 

Kritiikkiä satelee

Kritiikkiä kuului keskiviikkona niin oppositiosta kuin hallituspuolueen riveistä. Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä totesi Twitterissä, että kyseinen sotku olisi ollut vältettävissä. 

– Eipähän jää epäselväksi tapahtuma- tai ravintola-alalle kenen käsissä – Marinin ja Kiurun – alan vapautuminen on. Tämäkin sotku olisi ollut vältettävissä. Koronanyrkki ei olisi vieläkään myöhäistä perustaa.

Kokoomuksen Jukka Kopra puolestaan näki tilanteessa ylimielisyyttä pääministeri Sanna Marinin (sd) taholta. 

–Keskeinen ministeri maan elpymisen kannalta jätetään syrjään. Ilman työtä ja yrityksiä ei maa nouse, mutta elinkeinoministerin ja -ministeriön osaaminen ei kelpaa. Miksi? Hän kysyy. 

Myös kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala piti tilannetta käsittämättömänä. 

Entinen pääministeri tuohtui 

Lisäksi politiikan ulkopuolelta reagoitiin elinkeinoministeriön ja Lintilän ulosjättöön exit-suunnittelusta. 

Entinen pääministeri ja nykyinen Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi totesi kyseessä olevan järkyttävän huonoa hallintoa. 

– Tämä on kyllä niin järkyttävän huonoa hallintoa, että entinen OECD:n apulaispääsihteeri ei saa happea. Hallinnon kehittäminen kuului silloin vastuualueisiini, hän tviittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat