Marinin hallitus jätti ministeri Lintilän sivuun exit-strategian valmistelusta, kertoo Yle: "En tiennyt siitä mitään" – valtioneuvosto kiistää

7:37
Uutisaamussa STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju pohtivat Suomen talouden exit-näkymiä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo Ylen haastattelussa, että ei ole päässyt mukaan valmistelemaan Suomen exit-suunnitelmaa, vaan sen on laatinut muun muassa Krista Kiurun (sd) johtama sosiaali- ja terveysministeriö.

Hallitus neuvottelee tänä iltana siitä, milloin ja miten Suomen koronavirusrajoituksia puretaan.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi Ylen aamussa tänään, että hän itse tai elinkeinoministeriö eivät ole olleet mukana exit-strategian valmistelussa.

– Viime viikolla käytiin läpi ensimmäistä versiota, joka oli hyvin raakaversio strategiasta. Sen jälkeen asiasta on ollut jatkovalmistelua. Itse asiassa en tiedä siitä mitään. Valmistelu on ollut valtioneuvostossa ja sosiaali- ja terveysminiteriön kansliassa, Lintilä kommentoi Ylelle.

Lintilä toivoo, että tämän päivän jälkeen tilanne muuttuu.

– On ihan selvää, että jos ajattelee niitä sektoreita, joita omalla vastuullani on – yritystoiminta, matkailu ja niin edelleen – kyllä exit-strategialla on niiden kannalta aivan äärettömän iso merkitys.

Valtioneuvoston mukaan työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö ja myös muita ministeriön virkamiehiä on osallistunut exit-strategian valmisteluun. Asiasta uutisoi Demokraatti-lehti.

Lisäksi exit-strategia on ollut esillä hallituksen neuvotteluissa muun muassa 31. maaliskuuta. Myös ministeri Lintilä osallistui tuolloin neuvotteluihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja