Näin Marimekon suunnittelija kertoi kankaan inspiraatiosta ennen kohua

Kuvittaja ja graafinen suunnittelija Aino-Maija Metsola kertoi Marimekon Sääpäiväkirja-kokonaisuuteen kuuluvasta ja nyt kohun keskelle joutuneesta Kuuskajaskari-kankaastaan Helsingissä pidetyillä Habitare-messuilla syyskuussa.

Kuuskajaskari-kankaassa voi nähdä hohtavia syysniittyjä ja tuulen taivuttamaa heinää. Kuvittaja ja graafinen suunnittelija Aino-Maija Metsola kertoo, että kankaan ideointi käynnistyi Marimekolla vuodenvaihteessa 2011, kun Tapaninpäivän myrskyt olivat riepotelleet maata.

– Kaikki puhuivat vain säästä, miltä säät näyttävät ja mietittiin, että siitä voisi saada aika kiinnostavan teeman ja siitä se lähti.

Metsola kertoo, että kyseisen kankaan kanssa kuvion asettumista mietittiin pitkään.

– Aluksi tein laveerauksia pelkästään ja jossain vaiheessa käänsimme kankaan pystysuuntaan. Katsoimme sitä ja mietimme, että siihen voisi vielä lisätä jotain ja viimeisenä piirsin heinät, Metsola kertoo.

Metsola on suunnitellut sisustus- ja vaatekankaita Marimekolle vuodesta 2006 saakka. Sääpäiväkirja-kokoelmaan kuuluviin astioihin on otettu Metsolan maalaamia kuvioita Kuuskajaskari-kankaasta. Lisäksi kankaasta on valmistettu pöytä-ja lautasliinoja.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Mari Mäkinen / MTV3

Kuva: MTV3

Lue myös:

    Uusimmat