Näin keskustelet kumppanisi kanssa rahasta ilman riitoja

Erilainen käsitys rahasta ja kuluttamisesta aiheuttaa monille pariskunnille jatkuvaa kinaa. Rahasta voi kuitenkin oppia keskustelemaan rakentavasti ilman riitoja. Poimi vinkit, miten välttää riidat rahasta.

Riidat rahasta aiheuttavat monelle pariskunnalle päänvaivaa. Vuonna 2009 teetetty tutkimus kertoo, että pariskunnat, jotka riitelevät rahasta kerran viikossa eroavat 30 prosenttia todennäköisemmin kuin pariskunnat, jotka riitelevät rahasta harvemmin.

Poimi vinkit ja opettele keskustelemaan rahasta ilman, että se aiheuttaa ovien paiskomista ja mykkäkoulua.

Oikea hetki

Huono päivä töissä ja kotona odottaa luottokorttilasku, josta suurin osa on kumppanisi tekemiä ostoksia. Ensimmäisenä tekisi mieli huutaa ja haukkua naamapunaisena, mutta parempi vaihtoehto on yrittää hillitä hermonsa. Odota, että olet rauhoittunut, ja pystyt keskustelemaan tilanteesta ilman huutamista.

Aseta aika

Sopikaa yhdessä tietty minuuttimäärä, jonka aikana käytte läpi raha-asianne. Kun aika on rajattu niin keskustelu pysyy oikeassa aiheessa eikä eksy polulta. Total Money Makeoverin kirjoittaja Dave Ramsay suosittelee ajaksi 17 minuuttia.

Älä kritisoi

Sen sijaan, että aloittaisit rahasta keskustelemisen syyttelyllä, yritä selittää tilanne rauhallisesti ja objektiivisesti. Kerro, miltä tilanne sinusta tuntuu ja miten sen haluaisit olevan. Kumppanisi sisäistää asian huomattavasti paremmin kun hänen virheitään tai tekemisiään ei kritisoida.

Vaihtakaa ajatuksia

Pyri keskustelemaan kumppanisi kanssa avoimesti rahasta. Kertokaa millaiseen rahankäyttöön olette tottuneet ja jakakaa esimerkkejä menneisyydestänne. Tämä auttaa ymmärtämään, sitä miten toinen käsittelee rahaa ja mikä hänen suhteensa siihen on.


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Self

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja