Näin kadetit valmistautuvat Linnan juhlien ruuhkaiselle parketille – legendaarisen tanssinopettaja Åke Blomqvistin tyttäreltä muutama tärkeä vinkki

Kadetit käyvät salaisilla tanssikursseilla ennen Linnan juhlia 4:03

Linnan juhlissa vieraita tanssittavat kadetit ovat käyneet tanssikoulu Clara Blomqvistilla kertaamassa tanssitaitojaan ennen itsenäisyyspäivää.

Kadettikoulun mukaan Linnan juhlissa nähdään tänäkin vuonna joitakin kymmeniä kadetteja vapaaehtoisessa kunniatehtävässä tanssittamassa vieraita.

Vaikka kadeteista tulee sotatieteiden kandidaatteja, niin koulutukseen kuuluu yhtenä osana myös paritanssikurssit ja hyvät tavat.

Claran isä, legendaarinen tanssinopettaja Åke Blomqvist aloitti kadettien tanssikurssit jo 1940-luvulla.

– Isäni oli töissä nuorena tanssikoulussa, joka sai tehtäväksi järjestää kadettien tanssikurssit. Siitä vuosikausia jatkunut koulutuksemme lähti. Tosin nykyisin Maanpuolutuskorkeakoulu kilpailuttaa kurssihankinnan. Järjestämme taas kurssit myös ensi vuonna, iloitsee diplomitanssinopettaja Clara Blomqvist.

Blomqvist saa kertoa vain vähän kadettien tanssikursseista. 

– Meidän mottomme on se, että olemme tehokkaita ja kaikki oppivat tanssimaan - ja silmäkulmassa pitää olla pilkettä. Tärkeää ei ole linnassakaan rytmi tai kuviot vaan se, että et koskaan nolaa pariasi ja teet sen hyvällä fiiliksellä ja näytät sen, kertoo Blomqvist.

Blomqvistin mukaan yksi tärkeimpiä oppeja kadeteille on toisen ihmisen kunnioittaminen.

–  Tärkeimmät vinkkini ruuhkaiselle itsenäisyyspäivän tanssilattialle ovat: tanssi hillitysti, älä pyöritä liikaa ja muista pitää jalat lattiassa!

Lue myös:

    Uusimmat