Mainos

Näin hierot kumppaniasi, katso video

Lue ohjeet ja katso video siitä, mitkä ovat parhaat keinot puolison niska- ja hartiakipujen helpottamiseksi kotikonstein.

1. Käytä hieronnassa aina mietoa, luonnollista öljyä tai rasvaa. Se poistaa ihon kitkan ja auttaa pääsemään käsiksi ihon alaisiin lihaksien ja jänteiden kipukohtiin. Ilman voidetta tai rasvaa hieronta tuntuu nipistelyltä eikä nautinnolta. Luonnonmukaisista Relaxant Elixir -tuotteista varsinkin palauttava voide on hyvä kipeiden lihaksien hieromiseen. Jos et ole ennalta varannut kotiin hierontarasvaa, voit käyttää ensi hätään korvikkeena vaikkapa oliiviöljyä.

2. Hiero öljy tai rasva ensin omiin käsiisi ja lämmitä sitä siinä. Levitä se sitten käsistäsi tasaisesti puolison niskaan ja hartioihin hierottavalla alueelle. Lämmin kosketus tuo heti miellyttävän tunteen hierottavalle. Älä siis länttää öljyä tai rasvaa kylminä lammikoina puolisosi niskaan ja ala sitten hieroa sitä ihoon. Se tuntuu samalta kuin viluinen sammakko hyppäisi hartioihin.

3. Hieromisen mukavuuden ja onnistumisen kannalta tärkeää on, että hieronnan voima ei lähde näpeistä vaan hierojan kämmenistä ja edelleen koko vartalosta. Niska- ja hartiahieronnassa voi käyttää esimerkiksi kahden päällekkäisen käden otetta (katso video alla) ja hakea siihen voimaa jaloista asti. Oikea etäisyys hierottavaan on tärkeää. Vartalon voimaa on vaikea hyödyntää, jos seisoo hierottavan niskavilloissa kiinni.

Katsomo-video ei ole saatavilla

4. Kotona tehtävässä niska- ja hartiahieronnassa hierottava voi olla normaalisti istumassa tuolilla, jolloin hieroja hieroo häntä takaa niskasta ja hartioista. Toinen hyvä vaihtoehto on, että hierottava kääntyy istumaan tuolilla toisinpäin, vatsapuoli selkänojaan päin, ja nojautuu siitä yli tuolin selkämyksen (katso video alla). Tällöin hieroja pääsee vielä suoraa istuma-asentoa paremmin hieromaan niskan ja lapaluiden alueita. Tuolin selkänojan on oltava sopivan korkuinen suhteessa hierottavaan. Hierottava voi asettaa tyynyn selkänojaa vasten rinnan alle, että asento on mukavampi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

5. Hieronnan rauhallisuus on tärkeää. Kiireinen vatkaus ei saa aikaan miellyttävää, rentoutunutta lopputulosta. Hierontaliikkeiden tulisi olla rauhallisia ja tunnelman kiireetön.

6. Eräs hierojien nikseistä on pitää käsikosketus hierottavaan koko hieronnan ajan, myös paikkaa vaihtaessa. Kosketuksen jatkuvuudella on iso merkitys ihmiselle hoito- ja hierontatilanteessa.

7. Viimeisessä videossa käydään läpi yleisimmän niska- ja hartiajännityksen aiheuttaja ja sen hieronta kotona, lapaluun kipupisteiden hieronta ja tärkeä tieto siitä, milloin ihmistä ei saa hieroa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Tulossa vielä Elixir Iholla -hemmottelukoulussa:

Viikko 48: Puolisolle tehtävä jalkahieronta

Viikko 49: Puolisolle tehtävä alaselän hieronta ja venyttelyt

Viikko 50: Ihonhoito, kasvojenhoito, kylmähoito ja muu hemmottelu

Artikkelin tarjoaa:
Elixir.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.