Näin Helsinki-Vantaan lentokenttäkontrolli tiukkenee koronaviruksen vuoksi: Rajavartijat selvittävät, onko tulijoilla karanteenipaikkaa

Lentokentillä on lisätty valvontaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi – mitä tämä tarkoittaa käytännössä? 6:48

Hallitus kertoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, miten ulkomailta saapuvien suomalaisten karanteeniohjeistusta parannetaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lisäksi tilaisuudessa käytiin läpi Suomen huoltovarmuutta.

Ilman kotikaranteenipaikkaa oleville matkailijoille järjestetään Luona Oy:n kautta majoitus kahden viikon karanteenia varten. Valtioneuvostossa ei valmistella erillisen valvotun karanteenin järjestämistä.

Paikalla tiedotustilaisuudessa olleen MTV Uutisten politiikan ja talouden toimittaja Ossi Rajalan mukaan viranomaisten ohjeet tiukentuvat nyt paljon.

– Matkustajat ovat olleet epätietoisia aikaisemmin, että mitä heidän nyt pitää tehdä. On tullut ilmi myös näitä kyseenalaisia käytäntöjä, että on menty maahan saapumisen jälkeen ABC:lle kahville.

– Nyt hallitus ja  viranomaiset puuttuvat tähän tilanteeseen vähän kovemmalla kädellä.

Rajala kertoo, että hallituksen mukaan Suomen huoltovarmuus pelaa jatkossakin hyvin.

– Elintarvikkeet ja ruoka eivät ole loppumassa. 

Määränpäätä selvitellään

Poikkeusolojen vuoksi Helsinki-Vantaan lentokentällä rajavartijat selvittävät nyt suullisesti passintarkastuksessa, onko matkustajilla sellaista määränpäätä Suomessa, jossa pystytään järjestämään karanteeni. 

Matkustajille myös kerrotaan kuulutuksin, miten ilman karanteenipaikkaa olevien on toimittava, jotta he saavat lisää tietoa asiasta.

Lisäksi terveydenhuollon ammattilaiset kysyvät aktiivisesti tulijoilta, onko näillä majoitus selvillä. Jos näin ei ole, niin ihmset ohjataan Luona Oy:n tarjoamaan karanteenimajoitukseen. Tämä tapahtuu ensisijaisesti omalla kustannuksella.



Lue myös:

    Uusimmat