Mainos

Näin Googlen Android-sovellus kääntää puhetta reaaliajassa

Hakukonejätti Google on päivittänyt uuden version Android-älypuhelimille tarkoitetusta Google Translate -palvelustaan. Uuden ominaisuuden ansiosta Google Translate pystyy kääntämään puhetta reaaliajassa.

Wired-verkkosivuston mukaan toistaiseksi käännöskielinä on ainoastaan englanti ja espanja. Sovellus toimii niin, että käyttäjä sanoo haluamansa sanan tai lauseen esimerkiksi englanniksi puhelimeensa. Tämän jälkeen puhelin varmistaa näytöllään, kuuliko se sanat oikein ja kääntää sitten ne espanjaksi kaiuttimensa kautta.

Aivan moitteettomasti käännössovellus ei vielä kuitenkaan toimi, kuten alla olevasta käyttäjävideosta voi huomata. Google onkin varoittanut, että muun muassa taustahäly tai murteella puhuminen voivat häiritä Translate-sovelluksen toimintaa.

Myös Applen iPhone-älypuhelimelle on kehitetty sovellus, jonka pystyy kääntämään tekstejä kielestä toiseen reaaliajassa. Tässä sovelluksessa iPhone-kameralla kuvataan vieraskielistä tekstiä, jonka ohjelma kääntää automaattisesti toiselle kielelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.