Mainos

Uskomaton iPhone-sovellus – onko tämä totta?

Applen iPhone-älypuhelimelle on kehitetty sovellus, jonka väitetään pystyvän kääntämään tekstejä kielestä toiseen reaaliajassa. Puhelimen kameralla voi kuvata vieraskielistä tekstiä, jonka ohjelma kääntää automaattisesti toiselle kielelle.

Word Lens -sovellusta esittelevällä videolla näytetään, kuinka vieraskielinen kyltti näkyy puhelimen näytössä täysin samanlaisena kuin luonnossakin, ainoastaan kyltin teksti on käännettynä toiselle kielelle.

Tech Crunch -sivusto kertoo, että Quest Visualin kehittämä ohjelma on kahden ja puolen vuoden työn tulos. Sivustolla hehkutetaan, että tulevaisuus kirjaimellisesti näyttää tältä.

- Sovellus koittaa selvittää kirjaimet ja hakee sanat sen jälkeen sanakirjasta. Sitten se piirtää sanat takaisin näytölle käännettyinä, toteaa ohjelman toinen kehittäjä Otavio Good Tech Crunchille.

Teknologiasivusto Engadget kertoo kokeilleensa sovellusta. Sivuston mukaan se ei toimi aivan yhtä tarkasti kuin esittelyvideolla. Sivuston mukaan sovellus on kuitenkin vaikuttavaa nähtävää.

Tällä hetkellä sovellus tekee vain englannin- ja espanjan kielen käännöksiä. Goodin mukaan uusia kielivaihtoehtoja tullaan kuitenkin lisäämään.

Sovellus toimii uuden iPhone 4:n lisäksi myös vanhemmassa iPhone 3GS -puhelimessa ja viimeisimmässä iPod touch -soittimessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.