Näin Arto Paasilinnan poika puhui kirjailijasta kuusi vuotta sitten: "Isän selviäminen oli ihmeellinen asia"

7:53

Petteri Paasilinna kertoi MTV:lle vuosina 2011 ja 2012 vakavan aivoinfarktin saaneen isänsä voinnista.

VIDEO: Kirjailija Arto Paasilinna omalla korpitilallaan Siuntiossa

Kirjailija Arto Paasilinnan nukkui pois maanantaina 15. lokakuuta hoitokodissa Espoossa. Kirjailija oli kuollessaan 76-vuotias. 

Paasilinnan poika Petteri Paasilinna vahvisti MTV:lle tiistaina 16. lokakuuta isänsä kuolleen. 

Kirjailija sai vakavan aivoinfarktin vuonna 2009. Vuonna 2011 Petteri Paasilinna kertoi MTV:lle, että hänen isänsä muisti oli palaillut, mutta kirjoittajaksi hänestä ei enää olisi. 

– Vietimme yhdessä usean tunnin tänään (perjantaina). Hänen muistinsa palaa hiljalleen, mutta ei hän enää kirjoita. Hän sai silloin kaksi aivoinfarktia, kaksi aivoverenvuotoa sekä sydänkohtauksen, Petteri Paasilinna kertoi vuonna 2011. 

Vuonna 2012 Petteri Paasilinna kertoi MTV:lle isänsä toipuneen aivoinfarkteista niin hyvin, että hän pystyi jälleen kirjoittamaan. Tuolloin kirjailija luonnosteli hoitokodissa ollessaan 80 sivun luonnoksen uudesta kirjasta. Paasilinna asui vuodesta 2010 alkaen yksityisessä hoitokodissa, josta hän pääsi silloin tällöin käymään kotonaan.

– En osaa sanoa, että valmistuuko luonnoksesta valmista kirjaa. Tärkeintä on kuitenkin, että isä voi taas kirjoittaa.

– Isän selviäminen oli ihmeellinen asia, koska hän joutui olemaan teho-osastolla kolme viikkoa. Nyt isä sanoo, että hänellä on tanssikengät jalassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja