Näin äly tulee kodinkoneisiin – Tämä sovellus on jo ladattavissa

Älytekniikka on tulossa vauhdilla kodinkoneisiin. Esineiden internet (internet of things) on kuuma puheenaihe, joka tarkoittaa verkko-ominaisuuksien rantautumista tavallisiin kodin laitteisiin kuten jääkaappeihin, pesukoneisiin, imureihin ja kahvinkeittimiin.

Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka toimii yhdessä eri merkkisten kodinkoneiden kanssa. Lähitulevaisuudessa asukkaan ei siis tarvitse ostaa saman merkkisiä laitteita käyttääkseen niitä samalla sovelluksella. Tässä vaiheessa Home Connect toimii Siemensin ja Boschin kodinkoneiden kanssa, joista osa on tulossa Suomen markkinoille ensi vuoden aikana. Tähän joukkoon lukeutuu esimerkiksi Siemensin älykäs jääkaappi, jonka sisällön voi tarkistaa älypuhelimesta tai tabletista Home Connectilla.

Home Connect vaatii toimiakseen iOS- tai Android-mobiililaitteen sekä soveltuvan älykodinkoneen. Yhteys muodostetaan wlan-kotiverkossa. Lisälaitteita ei tarvita.

Sovellus tukee tällä hetkellä ominaisuuksia, jotka eivät ole vielä saatavilla Suomen markkinoilla. Käyttäjä voi esimerkiksi käynnistää uunin esilämmityksen etänä tai tarkistaa, missä vaiheessa pesuohjelma on menossa. Ohjelman voi tarvittaessa katkaista.

Sovelluksesta on myös muuta hyötyä. Se tarjoaa ohjeita ja vinkkejä laitteen käyttöön ja raportoi vioista suoraan huoltoliikkeeseen.

Kahvinkeittimen ohjelman voi niin ikään käynnistää etänä ja pyykinpesukone osaa kertoa, jos se tarvitsee huomiota käyttäjältä.

Home Connect ei ole ainoa sovellus markkinoilla, sillä esimerkiksi Samsung käyttää älykodinkoneissaan omaa sovellusta.

Lue myös:

    Uusimmat