Näiden veitsien tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä

Kokkiveitsi, sahalaitaveitsi ja pihviveitsi – löytyykö teidän keittiöstänne kaikki tärkeimmät veitset, jotka mahdollistavat sen, että ruoanlaitto onnistuu muitta mutkitta kotioloissakin?

Kun välineet on valittu kotikeittiöön tarkasti, helpottuu ruoanlaitto ja muodostuu kokkaamisesta kotioloissakin helpommin nautinto. Pidä huoli siitä, että veitsivarastosi on ajantasainen ja vastaa haasteita, joita ruoanlaittorutiineissasi itsellesi asetat!

Kokkiveitsi

Kokkiveitsi on sekä keittiön hyvä yleisveitsi että erityisen sopiva raa'an lihan leikkaamiseen, suikaloimiseen, kuutioimiseen ja kypsän lihan viipaloimiseen. Kokkiveitsissä tarjonta on erityisen kattavaa ja veitsiä on tarjolla moneen lähtöön: kokkiveitsen voi saada on 20 eurolla, mutta ammattilaisten suosimista käsin taotuista veitsistä voi joutua pulittamaan jopa satoja euroja. Kokkiveitsien koot vaihtelevat n.15cm:stä 25cm:n.

Sahalaitaveitsi

Sahalaitaveitsi on tuttu siitä, että sitä käytetään usein etenkin leivän leikkaamiseen. Sahalaitainen veitsi on kuitenkin kätevä väline myös kypsän ja hyvin murean lihan leikkaamiseen. Sahalaitaveistä kannattaa käyttää hyödyksi myös pehmeiden tai helposti murenevien elintarvikkeiden leikkaamisessa. Sahalaitaveitsiä on markkinoilla monessa eri koossa: niin pieninä vihannesveitsinä kuin pitkinä leipäveitsinäkin.

Santoku-veitsi

Japanilaistyylisiä kokkiveitsiä eli Santoku-veitsiä käytetään aasialaiseen tapaan erityisesti kasvisten pilkkomisessa ja suikaloinnissa. Santoku-veitsen erottaa perinteisestä kokkiveitsestä siitä, että sen terä on kokkiveitsen terää huomattavasti suorempi ja myös leikkausliike on japanilaistyylisellä kokkiveitsellä suorempi kuin perinteisellä kokkiveitsellä. Santoku-veitset ovat perinteisesti isokokoisia.

Pihviveitsi

Jos tapana on edes silloin tällöin valmistaa pihvejä, olisi hyvä, että keittiöstä löytyisi teräviä ja tukevakahvaisia pihviveitsiä ruokailukäyttöön. Kun pihviveitsen terä on sahalaitainen, helpottuu kypsennetyn lihan leikkaaminen. Sahalaita takaa myös sen, että pihvi säilyttää nesteet sisällään kun sitä leikataan lautasella. Vaikka pihviveitsiä käytetään ruokailuvälineinä, olisi ne kaikkien muiden terävämpien veitsien tapaan hyvä pestä käsin, jotta ne säilyisivät terävinä pidempään.

Lihakirves

Kun tarkoitus on käsitellä suurempia lihapaloja tai ruhoja, on lihakirves tärkeä työkalu myös kotikeittiössä. Kun käsillä on riittävän jykevä veitsi, on jänteet, rustot ja pienet luut helppo saada katkaistua toivotulla tavalla. Lihakirveen salaisuus piilee sen suorakaiteen muotoisessa terässä, joka helpottaa jykevämpien lihanpalojen leikkaamista.

Lue myös:

Lähde: Hookoo.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja