Nähdäänkö yleisurheilun EM-kisat tänä vuonna? – "Kansalle ja urheilijoille toivoa"

3:54
Videolla Antti Pihlakosken mietteitä yleisurheilusta.

Yleisurheilun EM-kisat Pariisissa on tarkoitus järjestää tänä vuonna, jos vain tilanne sen suinkin mahdollistaa, alleviivaa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.

Tokion olympialaiset ovat jo siirtyneet koronaviruspandemian myötä kesältä ensi vuoteen, ja yleisurheilun MM-kisat Eugenessa on siirretty olympialaisten tieltä vuoteen 2022.

– Olemme koko ajan sanoneet KOK:lle, että yleisurheilu on valmis joustamaan ja ymmärtää kokonaisuuden. Samaa joustavuutta toivoisi kaikille tahoille, on se sitten kansainvälinen tai kansallinen taho, Antti Pihlakoski sanoi C Moren Urheilusuorassa Antero Mertarannan haastattelemana.

Pihlakoski konkretisoi perään, mitä tämä joustavuus voisi tarkoittaa.

– Oma ehdotukseni on ollut, että vuoden 2020 ohjelma aloitettaisiin 2021 ja sen jälkeen siirryttäisiin joka paikassa ikään kuin vuosi eteenpäin – jopa niin pitkälle, että olympialaiset järjestettäisiin Pariisissa 2025. Siihen en itse välttämättä usko, mutta kun tiedän, miten hankalaa kalenterin rakentaminen on, tällainen keskusjärjestöjen vetoomus asian ratkaisemiseksi helpottaisi paljon erilaisia keskusteluja.

– Tällaisella vetoomuksella voitaisiin ratkaista monta ongelmaa.

Timanttiliigaa tarkoitus kisata

Ilmassa on yhä kysymys Pariisin EM-kilpailujen kohtalosta. Kisat on tarkoitus järjestää tänä vuonna elokuun lopussa, mutta koronaviruspandemia aiheuttaa suurta epävarmuutta.

– Urheiljoiden terveys on ykkösasia, mutta jos vain suinkin on mahdollista, Pariisin EM-kisat halutaan järjestää. On aivan liian aikaista sanoa, että ne oltaisiin perumassa tai niitä oltaisiin siirtämässä. Kaikin voimin yritetään katsoa, että saataisiin kansalle ja urheilijoille toivoa ja kisat voitaisiin tänä vuonna järjestää. Mutta riskihän siinä edelleen on, Pihlakoski ruoti.

Timanttiliigassa on koronapandemian myötä päädytty siirtämään jo kuutta osakilpailua. Timantiliigan tämänvuotinen kalenteri käsittää 15 osakilpailua, mutta Pihlakosken mukaan on selvää, että kaikkia näitä ei voida tänä vuonna järjestää.

– Keväältä on mahdollisuus siirtää kilpailuja syksyyn niin, että kilpailukausi jatkuisi syys-lokakuussa. Esimerkiksi voi ottaa Dohan, jossa käytiin MM-kilpailut viime lokakuussa. Sesonkia on mahdollisuus pidentää ja tarkoitus on, että Timanttiliiga pystyttäisiin tänä vuonna ainakin päällisin puolin hoitamaan, Pihlakoski summasi.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja