Annimari Korte treenaa Yhdysvalloissa pikajuoksun maailmanmestarin opeilla ja lataa hurjat tavoitteet kesään: "Mitalia lähden hakemaan"

3:32
Annimari Korte kertoi urastaan Tulosruudussa viime helmikuussa.

Tokion olympiakisojen siirtyminen vuoteen 2021 ei hetkauta Suomen ykkösaituria Annimari Kortetta. Korte on tyytyväinen saadessaan vuoden lisäaikaa harjoitella kisoja varten. Tulevan kesän päätähtäin on nyt EM-kisoissa.

Yhdysvalloissa parhaillaan leireilevä Annimari Korte pitää hyvänä päätöstä siirtää Tokion olympiakisoja vuodella koronavirusepidemian vuoksi.

– Ei olisi ollut mitään järkeä riskeerata urheilijoiden ja muiden ihmisten terveyttä tänä kesänä, Korte sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Samalla vasta pari vuotta ammattimaisesti harjoitellut Korte iloitsee siitä, että saa vuoden lisäaikaa valmistautua olympialaisia varten. Tokion kisojen siirtyminen kesään 2021 tarkoittaa mahdollisesti myös sitä, että yleisurheilun MM-kisat Eugenessa Yhdysvalloissa siirtyvät vuoteen 2022.

Sekin sopii Kortteelle paremmin kuin hyvin.

– On ollut muutenkin tarkoitus kisata vielä ainakin kaksi vuotta. Jos ensi vuonna pidetään olympialaiset ja sitten vuoden päästä MM-kisat, sen antaa lisäaikaa kehittyä ja lisää motivaatiota parille vuodelle, kun on arvokisoja luvassa.

Ja vaikka kauden kovin koitos nyt siirtyy, riittää myös tulevalle kesälle suuria tavoitteita. 

– Minulle tärkeintä urallani on nähdä, miten lujaa pystyn juoksemaan. Totta kai haluan tänä kesänä rikkoa oman Suomen ennätykseni, juosta kovempaa kuin aiemmin.

Kesän päätähtäin odottaa elo–syyskuun vaihteessa Pariisin EM-kilpailuissa, jotka ainakin vielä ovat kilpailukalenterissa

– Mitalia lähden hakemaan, se on iso tavoite edelleen.

Leiripaikka vaihtui vauhdilla

Korte on harjoitellut viime viikot Yhdysvalloissa. Myös Amerikkaan levinnyt koronavirusepidemia on kuitenkin mutkistanut suunnitelmia. 

Korte lähti helmikuun lopulla harjoittelemaan IMG Academyyn Floridassa. Pahentunut koronavirustilanne kuitenkin johti siihen, että keskus suljettiin muilta kuin paikallisilta opiskelijoilta, joten Korte joutui turvautumaan varasuunnitelmaan.

– Sieltä piti lähteä samana päivänä.

Ja Korte lähti. Onneksi suomalaiset pituushyppääjämiehet leireilivät samaan aikaan parin tunnin ajomatkan päässä Orlandossa, jonne Kortekin suuntasi. Hyppääjien vuokra-asunnosta löytyi tilaa yhdelle aiturille.

– Minulla oli suunnitelma valmiina sitä varten, kun oli ollut huhuja (sulkemisesta) jo jonkin aikaa. Lähdin heti sitten tänne, Korte kertoo Orlandosta ennen aamun treeniään. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vaikka olo Yhdysvalloissa on sisältänyt yllätyksiä, ovat harjoitukset sujuneet Floridan lämmössä mainiosti. Jo ennen matkaa Kortteen harjoituskausi oli kantanut hedelmää.

– Vähän on muokattu treeniä, lisätty juttuja mitkä on toiminut tosi hyvin. Tammikuussa jo kaikissa testeissä tuli ennätyksiä. Eivät ne välttämättä siirry radalle, mutta olen selvästi paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Floridassa Kortteen harjoitteluun oman vivahteensa on tuonut jamaikalainen pikaviestin maailmanmestari Dwight Thomas, joka seurasi Kortteen harjoittelua ensin IMG Academyssa arkisin ja nyt Orlandossa viikonloppuisin, koska asuu kaupungissa.

Korte harjoittelee oman valmentajansa ohjeilla, mutta Thomas on tuonut mukaan oman mausteensa. Korte kertoo urallaan 100 metriä aikaan 10.00 juosseen Thomasin tuoneen uusia tuulia esimerkiksi aitajuoksutekniikkaan ja frekvenssiin sekä punttisaliharjoitteluun.

– Nopeutta yritetään kehittää. Toivotaan, että saan sieltä jotain apua nopeuspuoleen.

Korona ei haittaa harjoittelua

Vaikka koronavirusepidemian aiheuttamat liikkumiskiellot näkyvät myös Floridassa, Korte sanoo, ettei rajoituksilla ole juuri ollut vaikutusta hänen harjoitteluunsa.

– Torstaina alkaa lock down. Urheileminen on sallittua, kauppaan saa mennä ja ravintolasta saa hakea ruokaa mukaan, kunhan pitää 1,5 metrin etäisyyden, Korte kertoo.

– Ei tämä vaikuta juuri minuun. Lähden ulos ainoastaan treeneihin ja sinnekin yksin.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ainoan haasteen tuo se, että Floridan kuntosalit on suljettu koronatilanteen vuoksi. Korte kertoo, että asunnolla on kuitenkin joitain painoja, joiden avulla harjoittelu onnistuu.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kortteen oli tarkoitus palata Yhdysvalloista Eurooppaan toukokuun alkupäivinä. Ajan puolesta suunnitelmat ovat ennallaan, mutta Espanjan sijaan hän suunnittelee tulevansa suoraan Suomeen.

Ensimmäinen kilpailu on tarkoitus juosta Joensuun Motonet GP:ssä kesäkuun alussa, jos tapahtuma järjestetään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja