Myös Lapin rajoitukset kiristyvät keskellä kuuminta hiihtolomasesonkia – "Kuinka toimitaan mökkien kanssa, joissa on yli kuusi asukasta?"

0:42
Rajoitukset kiristyvät keskellä Lapin hiihtolomasesonkia: "Saattaa vaikuttaa tulevien lomalaisten määrään"

Uudet rajoitukset koskevat myös Lappia, jossa on parhaillaan runsaasti hiihtolomalaisia. Tiukkoja rajoituksia perustellaan koronan leviämisen riskillä. 

Toistaiseksi Lapissa oleville matkustajille ainoa näkyvä muutos liittyy tiukentuneisiin kokoontumisrajoituksiin. 

Lapin matkailuelinkeinon liiton toiminnanjohtajan Nina Forsellin mukaan päivän uutiset ovat Lapin kannalta huolestuttavia. 

– Jäi ilmaan kysymysmerkkejä siitä, mitä kuuden henkilön kokoontumisrajoitus käytännössä tarkoittaa. Odotamme huomenna Lapin aluehallintoviraston ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta siitä, kuinka toimitaan esimerkiksi mökkien kanssa, joissa on yli kuusi asukasta.

Forsellin mukaan ravintoloiden sulkeminen kolmeksi viikoksi on kova isku alueen yrittäjille.

– Tässä on jo melkein vuosi ollut tiukkaa aikaa takana taloudellisesti ja nyt tulee vielä tällainen tiukennus parhaimpaan sesonkiaikaan.

"Koronaturvalliset palvelut"

Forsellin mukaan Lapin ravintoloissa on selviydytty hyvin, vaikka varsinkin hiihtokeskuskohteissa on ollut tällä viikolla runsaasti hiihtolomalaisia.

– Yritykset ovat valmistautuneet lomailijoiden tuloon hyvin, ja palveluita on pystytty tarjoamaan koronaturvallisesti.

Forsell uskoo, että tiukemmat rajoitukset ja tieto poikkeusoloihin siirtymisestä voi näkyä jo tulevien viikkojen hiihtolomalaisten määrässä.

– Saattaa hyvinkin vaikuttaa. Ensimmäinen hiihtolomaviikko alkaa olla jo ohi, mutta toinen ja kolmas on vielä tulossa ja sen jälkeenkin kevätsesonki vielä jatkuu.

– Teemme kaiken voitavamme, että tartuntoja ei tulisi, mutta samaan aikaan on muistettava, että ulkoilmassa on hyvä pitää etäisyyksiä ja tehdä monia asioita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja