Myös Iso-Britannia kehottaa kansalaisiaan välttämään matkustamista Iraniin ja Irakiin – maan ulkoministeri toivoo konfliktin osapuolilta rauhallisuutta

Miksi USA hyökkäsi juuri nyt Iraniin? -"Suleimani ollut varmasti tappolistalla jo pitkään" 2:28
Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen johtaja, eversti Petteri Kajanmaa kommentoi kenraali Qassem Suleimanin tappanutta iskua Kymmenen uutisissa.

Britannian hallinto opastaa kansalaisiaan välttämään matkustamista Irakiin ja Iraniin alueen jännitteiden kiristymisen vuoksi. Poikkeuksena on Irakin Kurdistanin alue.

Ulkoministeriö kannustaa tekemään maihin vain välttämättömät matkat, ja alueella olevia se neuvoo olemaan valppaina ja seuraamaan mediaa tarkasti.

Ministeriö painottaa, että hallituksen ensisijainen tehtävä on huolehtia brittien turvallisuudesta.

Yhdysvallat tappoi eilen Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentajan Qassem Suleimanin ilmaiskulla Bagdadin lentokentällä, mikä on kiristänyt maiden välejä entisestään.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab on toivonut konfliktin osapuolilta rauhallisuutta.

Myös suomalaisia kehotetaan välttämään Irakia

Myös Suomen ulkoministeriö on kehottanut välttämään Irakia. Maanantaina päivätyssä matkustustiedotteessa ministeriö toteaa, että maan huonon turvallisuustilanteen vuoksi kaikkea matkustamista maassa tulisi välttää.

Ministeriö huomauttaa, että terrori-iskujen riski on merkittävä suuressa osassa maata ja että maassa olevilla länsimaalaisilla on suuri riski joutua siepatuksi.

Ulkoministeriö suosittaa käyttämään turvallisuusyritysten palveluita, mikäli maahan matkustaminen on välttämätöntä.

Mielenosoituksista osa on ollut väkivaltaisia.

Lue myös:

    Uusimmat