Mustasukkaisuuksissaan ex-vaimon tappanut eläkeikäinen mies ymmärsi mitä teki – ampui vaimonsa seitsemällä Ruger-pistoolin laukauksella ja soitti pojalleen

Lähisuhdeväkivallalle stoppi 15:06
Ministerit vaativat lähisuhdeväkivallalle loppua.

Lohjalla pitkäaikaisen mutta sittemmin eronneen puolisonsa ampuneen miehen katsottiin olleen syyntakeinen naista tappaessaan. Mies oli tekohetkellä päälle kuusikymppinen. Rikos tapahtui Lohjalla viime vuoden huhtikuussa.

Rikos tehtiin äänenvaimentimella varustetulla Ruger-pistoolilla. Todisteiden valossa nainen oli ollut hyvin lähellä miestä ampumahetkellä, kamppaillen hetken tämän kanssa. Oikeus katsoi, että nainen oli ilman kenkiä ja takkia yrittänyt paeta asunnosta huutaen apua. Pako päättyi laukauksiin.

Mies oli ampunut naista asunnon eteisessä ja kylpyhuoneessa. Seitsemästä laukauksesta viisi oli osunut naiseen keskivartaloon surmaten tämän. Suurin osa luodeista oli ammuttu naiseen takaapäin.

Taustalla sairaalloinen mustasukkaisuus

Todistajat kertoivat miehen olleen hyvin mustasukkainen koko suhteen ajan, epäillen vaimoaan vieraissa käymisestä.

Nainen oli ollut välillä turvakodissakin miehensä sairaalloisen mustasukkaisuuden vuoksi. Siellä nainen oli myös kertonut mustasukkaisuudesta, väkivallasta ja miehen aseista. Pariskunnan eron jälkeen hän oli muuttanut pois yhteisestä kodista, mutta oli huomannut miehen seurailevan häntä. Mies kiisti seuraamisen.

Esitutkinnassa mies sanoi poliisille, että hän on äärettömän mustasukkainen, "mutta siihen ei lääkettä ole".

Soitti pojalleen: "Mummua ei enää ole"

Teon jälkeen mies oli soittanut pojalleen, kertonut tehneensä typeryyksiä ja pyytänyt soittamaan poliisin.

– Mummua ei enää ole, isä oli pojan kertoman mukaan sanonut puhelimessa.

Vuonna 1952 syntynyt Sakari Oiva Kalervo Kataja mies tuomittiin taposta 10 vuoden vankeusrangaistukseen. Iäkästä miestä ei oltu aiemmin tuomittu rikoksista.

Mies määrättiin korvaamaan naisen omaisille yhteensä 14 000 euroa kuolemantapauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Juttua päivitetty 11.2. kello 8.16: Jutusta puuttunut tuomitun nimi lisättiin juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat