Mustaleimamestarin riista-juustokeitto ja Mustaleimamestarin vaimon leivänlevite 30.9.1999

Toim.Kati Nappa
Vieraana juustomestari Pentti Rytkönen Lammilta

Mustaleimamestarin riista-juustokeitto 5-6 hengelle


300 g riistanlihaa
(hirveä, poroa, peuraa tai villisikaa)
200 g herkku- tai sekasieniä
1 sipuli
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
2 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
1/2 rkl katajanmarjoja murskattuna
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
n. 100 g mustaleimaemmentalaia raastettuna
100 g sulatejuustoa
1/2 dl persiljaa

Kuullota viipaloidut sienet (rouskut tms ryöpättävä ensin) ja hienonnettu sipuli. Ruskista liha ohuina suikaleina tai jauhettuna. Ripsuttele vehnäjauhot päälle ja sekoita.
Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen 15- (jauheliha) 30-60 min.(paisti tms). Lisää juustot ja kuumenna hitaasti, mutta älä keitä. Ripottele pinnalle persilja. Tarjoa sämpylöiden tai patongin ja mustaleimamestarin vaimon levitteen kera.

Mustaleimamestarin vaimon leivänlevite


100 g rahkaa
75 g kasvislevitettä
50-100 g mustaleimaemmentaalia raastettuna
50 g sinihomejuustoa
(Auragold)
mustapippuria
runsaasti ruohosipulia

Sekoita aineet keskenään.

Lue myös:

    Uusimmat