Muslimien vuotuinen pyhiinvaellus Mekkaan alkoi tänään Saudi-Arabiassa – pyhiinvaellukselle sallittu miljoona osanottajaa

Muslimien vuotuinen pyhiinvaellus Mekkaan on alkanut tänään Saudi-Arabiassa.

Kahden koronavuoden jälkeen pyhiinvaellukselle on sallittu miljoona osanottajaa, joihin lukeutuu saudiarabialaisten lisäksi 850  000 ulkomaista osallistujaa. Ennen pandemiaa vuonna 2019 pyhiinvaellukselle osallistui 2,5 miljoonaa ihmistä.

Islamin mukaan jokaisen muslimin tulisi suorittaa pyhiinvaellus eli hajj vähintään kerran elämässään, jos he ovat siihen fyysisesti ja taloudellisesti kykeneväisiä.

Terveysviranomaiset ovat valmistautuneet tapahtumaan

Osallistujilta vaaditaan täyttä rokotesuojaa. Lisäksi maan viranomaiset ilmoittivat viime kuussa maskivaatimuksesta, jonka pyhiinvaeltajat ovat tähän mennessä laajasti sivuuttaneet.

Lämpötilatkin ovat nousseet Saudi-Arabiassa 42 asteeseen.

Saudi-Arabian terveysministeriö on valmistellut 23 sairaalaa ja 147 terveyskeskusta Mekan ja Medinan kaupunkeihin. Tapahtumaan on varattu yli 25  000 terveydenhuollon työntekijää.

Pyhiinvaellus aiheuttaa merkittävän turvallisuushaasteen, ja se onkin kohdannut useita katastrofeja vuosien varrella. Pahin onnettomuus tapahtui vuonna 2015, kun 2  300 pyhiinvaeltajaa tallautui kuoliaaksi.

Keskiviikkoiltapäivään mennessä onnettomuusilmoituksia ei ole tullut.

Lue myös:

    Uusimmat