Musk kertoo Twitterin ja Applen kiistan olleen "väärinkäsitys" – Apple ei aikonutkaan poistaa Twitteriä sovelluskaupastaan

4:12
Viestipalvelu Twitterin kulisseissa kuohuu – MTV Uutiset selvitti: Jatkavatko Suomen viranomaiset palvelun käyttämistä?

Muskin tviittien perusteella hän vieraili Applen pääkonttorilla, jossa tiluksia esitteli toimitusjohtaja Tim Cook.

Twitterin omistaja Elon Musk kertoo selvittäneensä "väärinkäsityksen", joka tällä viikolla sai hänet vihjailemaan sodanjulistuksesta iPhonea valmistavaa teknologiayhtiö Applea vastaan.

Musk kertoo Twitterissä tavanneensa Applen toimitusjohtajan Tim Cookin, joka vakuutti, ettei Applen ole koskaan harkinnut Twitterin poistamista App Store -sovelluskaupastaan.

Musk väitti alkuviikosta, että Applen oli uhannut vetää Twitterin pois sovelluskaupastaan sekä kyseenalaisti 30 prosentin maksun, jonka Applen sanotaan keräävän sovelluskauppansa kautta tehdyistä ostoista.

Nyt johtajien välillä tuntuu vallitsevan yhteisymmärrys, sillä Musk kiitti tviitissään Cookia Applen kauniin pääkonttorin esittelemisestä ja kehui keskustelua hyväksi.

Apple ei ole julkaissut asiasta lausuntoa. Tyypillisesti yhtiö kertoo ohjelmistokehittäjille, jos sovelluksiin on tehtävä muutoksia sovelluskaupan vaatimusten täyttämiseksi.

Muskin alku Twitterin johdossa on ollut kuoppainen, ja Musk on muun muassa irtisanonut lukuisia disinformaation kitkemiseen keskittyneitä työntekijöitä sekä sallinut aiemmin suljettujen tilien avaamisen uudelleen.

Sekä Apple että Google vaativat sovelluskaupoissaan olevilta sosiaalisen median palveluilta tehokkaita järjestelmiä haitallisen ja vihaa levittävän puheen kitkemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja