Murun vetäjien uusi ravintola avautuu – tällaista ruokaa on luvassa

Helsinkiläisravintola Murun vetäjien uusi mutkaton ruokapaikka Pastis avaa ovensa pääsiäisen jälkeen.

Kun supersuosittuun helsinkiläisravintola Muruun on ollut pahimmillaan kuukausien pöytävarausjonot, ei paikan vetäjillä ollut muuta vaihtoehtoa kun avata kaupunkiin toinen ravintola. Ranskalaiseen bistroruokaan keskittyvä Ravintola Pastis avaa ovensa heti pääsiäisen jälkeen. Ravintolan avajaisten mahdollistamiseksi Pienellä Roobertinkadulla on tehty melkoinen remonttiurakka. Mittavan kunnostustyön aikana entisen pihviravintolan kaikki tilat ja pinnat on uudistettu perusteellisesti. Bistrotyyliä ja modermismia yhdistelevän sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Jani Prunnila.Höysteenä on käytetty murulaisten itse hankkimia sisustus- ja keräilyesineitä.

Ravintola jakautuu kahteen tilaan ja sen keskipisteenä nähdään ylemmän salin baaritiski, jonka ääressä voi myös syödä. Ravintolaan pääsee varmimmin pöytävarauksella, mutta osa paikoista jätetään myös vapaiksi ilman varausta piipahtavia asiakkaita varten. Pastiksen keittiö tulee edustamaan klassista ja selkeää ranskalaista bistrotyyliä. Ravintolan keittiömestarina toimii Makuja-ohjelman kokkinakin puurtava Timo "Lintsi" Linnamäki.

– Annoksissa on useimmiten pääraaka-aineen lisäksi yksi lisäke ja herkullinen kastike. Listan erikoisuuksia ovat esimerkiksi artesaanipateet, kokonaisena paistettu kevätkananpoika sekä kirpeän Antiboise-kastikkeen kanssa tarjottava päivän kala, joka kalalajista riippuen pyritään valmistamaan kokonaisena, Linnamäki kertoo.

Ravintolan viinivalinnat ovat sommelierkaksikko Samuil Angelovin ja Katrina Laitisen käsialaa.

– Viinilista on rakennettu ruokatyyliin sopivaksi. Pääosassa ovat persoonalliset kevyet ja keskitäyteläiset viinit, jotka tulevat etupäässä Ranskasta, Italiasta, Saksasta ja Itävallasta. Varsinaisen listan ulkopuolelta saattaa löytää erikoisuuksia, joista kannattaa kysellä sommelieriltä, Katrina Laitinen vinkkaa.

Pastiksen ravintolapäälliköksi on nimitetty Camilla Tuhkanen, joka on hankkinut kannuksensa Helsingin ykköspaikoissa, muun muassa Haviksessa, Groteskissa ja Farangissa. Fredrikinkadun Muruntoiminnasta vastaavat edelleen Henri Alén ja Nicholas Thieulon. Samuil Angelov puolestaan aikoo sukkuloida kahden ravintolan välillä.

Katso Makuja-kokki Timo "Lintsi" Linnamäen vinkit pääsiäiskaritsan valmistamiseen:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja