Murtunut ystävä hiljentyi kuolleen Jimin muistopaikalla – mitä Asema-aukiolla tapahtui?

Helsingin keskustalla sijaitsevalle Asema-aukiolle on tuotu eilisillan ja yön aikana kukkia ja kynttilöitä paikalla pahoinpidellyksi epäillyn miehen muistoksi. Paikalla suremassa oli myös miehen ystävä.

Aamuyhdeksältä paikalla ollut, silminnähden liikuttunut Jimin ystävä kertaa tapahtuneen. Sen, että Jimi oli ilmoittanut mielenosoittajille mielipiteensä, minkä jälkeen joku oli tönäissyt hänet maahan.

Kaatuessaan Jimi oli lyönyt päänsä ja saanut aivoverenvuodon, ystävä kertoo.

Jimi kuoli sairaalassa toissapäivänä. 

Kukkien ja kynttilöiden lisäksi maassa on pahvilapuille kirjoitettuja viestejä, joissa lukee muun muassa "Me emme suostu pelkäämään" ja "Viha synnyttää vain vihaa".

Paikalle pysähtyi myös useita ohikulkijoita juttelemaan ja kyselemään, kenen muistoa kynttilöillä ja kukilla muistetaan. Moni keskustelemaan jäänyt myös tiesi jo, mitä paikalla on tapahtunut.

"Yksikin lyönti voi tappaa", sanoi eräs järkyttynyt ohikulkija.

Tapahtumat vielä auki

Se, mitä Helsingin Asema-aukiolla viikko sitten lauantaina tapahtui, on vielä vahvistamatta. Poliisi kertoi eilen MTV Uutisille, että sillä on esitutkinnassa lauantaina 10. syyskuuta Helsingin päärautatieasemalla sattunut pahoinpitely.

Poliisi vahvistaa myös, että pahoinpitelyn uhri on myöhemmin kuollut sairaalassa. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, onko pahoinpitelyllä osuutta kuolemaan.

Miehen isän somekirjoituksen mukaan Jimi pahoinpideltiin lauantaina 10. syyskuuta uusnatsistisen Kansallisen vastarintaliikkeen järjestämän tapahtuman yhteydessä. Poliisi vahvistaa, että paikalla oli tuolloin vastarintaliikkeen mielenosoitus.

Myös Vastarintaliikkeen nettisivulla on ollut 11. syyskuuta päivätty video, joka on otsikoitu "Välikohtaus Helsingin katuaktivismissa". Sen yhteydessä olevassa tekstissä kerrotaan kaveriporukasta, joka olisi käyttäytynyt "aggressiivisesti".

Tällöin oli "erään aktivistin puututtava tilanteeseen ja annettava pikainen kurinpalautus kaikista aggressiivisimmalle henkilölle".

Ruotsissa Vastarintaliikkeen jäsenmäärä on nousussa. Tavoitteena on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen liike. Katso uutisjuttu viime vuodelta.

1:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja