Mainos

Murtunut Charlie Hedbo -piirtäjä: Ei terroristien eikä maailman haluama etusivu

Tänään julkaistun ja heti loppuun myydyn Charlie Hebdo -lehden kansikuva on herättänyt ristiriitaisia reaktioita ympäri maailmaa.

Osa maailman muslimiyhteisöistä on tuominnut satiirilehden kannen pilapiirroskuvaa, osa muslimimaiden johtajista puolestaan on katsonut kuvan edustavan sananvapautta.

Monitulkintaisessa kuvassa kyynelehtivä profeetta Muhammad pitelee kylttiä, jossa lukee teksti ”Je suis Charlie". Otsikon alla lukee "kaikki on annettu anteeksi".

Kuvan piirtänyt pilapiirtäjä Renald ”Luz” Luzier toteaa, ettei halunnut piirtää kansikuvaa, jota terroristit halusivat:

-…”koska kuvassa ei ole terroristeja, siinä on vaan mies, joka itkee: hän on Muhammad. Olen pahoillani, että piirsin hänet jälleen, mutta Muhammad, jota piirsimme (lehdessä) on Muhammad, joka ennen kaikkea itkee, toteaa Luz The Telegraphin mukaan.

Joidenkin arvioiden mukaan kuva merkitsisi sitä, että kyynelehtivä profeetta Muhammad antaa anteeksi Charlie Hebdo -lehden pilapiirtäjille. Osa on taas sitä mieltä, että kuvassa Muhammad antaa anteeksi terroristien tekemät murhat.

– Kirjoitin: ”Kaikki on annettu anteeksi” ja itkin. Olimme viimein löytäneet etusivun. Se ei ollut etusivu, jonka maailma halusi. Mutta se on meidän etusivumme, sanoo Luz.

Normaalin noin 60 000:n sijasta lehteä on painettu kolme miljoonaa kappaletta, mutta painosmäärä nostetaan viiteen miljoonaan.

Tuoreimman numeron tuotto menee terrori-iskun uhrien omaisille. Terroristit tappoivat viime viikolla 12 ihmistä hyökkäyksessä Charlie Hebdon toimitukseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.