Mainos

Murhaoikeudenkäynti tältä päivältä päätökseen – "hiki tulee"

20:38

Ulvilan murhaoikeudenkäynti on saatu tältä päivältä päätökseen Satakunnan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä luki tänään muun muassa murhasyytteen Anneli Auerille, minkä lisäksi oikeudessa käytiin tarkkaan läpi todistusaineistoa murhan jälkeisistä tapahtumista.

Oikeuden puheenjohtaja, syyttäjä ja puolustus tulivat siihen tulokseen, että henkilökuuleminen aloitetaan vasta huomenna. Ensimmäisenä on tarkoitus kuulla murhasta syytettyä Anneli Aueria.

– Ehkä se on parempi aloittaa huomenna. Kyllä tässä jo sen verran hiki tulee, Auerin asianajaja Juha Manner totesi oikeudenkäynnin päätteeksi.

Oikeus jatkuu huomenna kello 9.30.

Syyttäjä kertoi motiivin

Syyttäjä raotti tänään aamupäivästä Anneli Auerin motiivia liittyen epäiltyyn miehensä murhaan. Syyttäjä Jarmo Valkaman mukaan Auerin ja tämän puolison arvomaailmat muuttuivat täysin ennen murhaa.

Valkama kertoi oikeudessa, että Auer kävi lastensa kanssa muun muassa varastelemassa myymälöissä, mitä Auerin mies ei suvainnut.

Syyttäjä kertoi, että nimenomaan Auerin tekemiset sekä hänen arvomaailmansa ajoi pariskunnan vahvasti erokurssille.

– Myös ulkopuolisten korviin tuli tällaisia tietoja eropuheista. Siitä oli Auer jo itsekin puhunut, Valkama sanoi.

Tämän lisäksi hän kertoi, että Auer oli miestään ja lapsiaan kohtaan väkivaltainen.

– Auer oli miestään kohtaan väkivaltainen. Siinä on ollut fyysistä lyömistä, puukon laittamista kurkulle ja useita tappouhkauksia. Nämä ovat seikkoja, minkä takia Jukka Lahti on alkanut pelkäämään Aueria, Valkama totesi.

Hän kertoi myös, että Auerin mies ei suvainnut Anneli Auerin valehtelua asioiden selvittämisessä.

Puolustus hämmentyi

Miehensä murhasta syytetyn Anneli Auerin puolustus kummasteli syyttäjän väitettä murhan motiivista.

Auerin asianajajan Juha Mannerin mukaan oli käsittämätöntä, ettei syyttäjä esittänyt yksityiskohtaisempaa teonkuvausta tapahtuneesta.

– Palasten yhteensovittaminen edellyttää kyllä, että tietäisimme, miten se (murha) on käytännössä tapahtunut. On älyllisesti epärehellistä alkaa väittämään tällaista ilman, että perustelee asiaa yksityiskohdilla. Siellä ei ole yhtään ainutta kovaa faktaa Anneli Auerin syyllisyydestä, Manner totesi.

Anneli Auer on kiistänyt murhan. Asian pääkäsittely alkoi Satakunnan käräjäoikeudessa tänään uudelleen, kun korkein oikeus palautti asian alimmalle oikeusasteelle uusien todisteiden takia. Syyttäjä vaatii Auerille elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Oikeuskäsittelyyn on varattu yhteensä seitsemän viikkoa aikaa ja viimeisimmät istunnot on tarkoitus pitää lokakuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.