Mainos

Taas se alkaa – Ulvilan murhasta maratonkäräjät

20:38

Ulvilan murhaa aletaan huomenna puida toistamiseen käräjäoikeudessa. Edellisen kerran juttu oli Satakunnan käräjäoikeuden käsittelyssä kolme ja puoli vuotta sitten.

Jättimäinen käräjäkäsittely kestää tällä kertaa vähintään seitsemän viikkoa, ja käsittelylle on varattu 20 päivää sekä kaksi varapäivää. Henkirikoskäsittelyn venyminen näin pitkäksi on erittäin harvinaista.

– Tämä on juttu, joka on nyt pitkään ollut vireillä. Tätä on käsitelty jo useammassa oikeusasteessa ja nyt halutaan tehdä huolellista työtä, arvioi rikosoikeuden professori Jussi Tapani Turun yliopistosta.

Vastaavanlaisiin pituuksiin yltävät yleensä vain talousrikosjutut.

Toki juttu ei ole juuri miltään osin noudattanut normaalin oikeusprosessin kulkua. Esitutkinta ennen oikeuteen pääsyä kesti yli kolme vuotta. Murhasta syytetty uhrin vaimo Anneli Auer on välillä todettu syylliseksi, välillä syyttömäksi tekoon.

Uusien todisteiden ilmaannuttua korkein oikeus päätti viime talvena palauttaa jutun lähtöruutuun.

Syyttäjällä käsitys motiivista

Syyttäjä vaatii edelleen Auerille elinkautista vankeutta murhasta tai toissijaisesti rangaistusta miehensä taposta. Valmisteluistunnossa syyttäjä kertoi saaneensa käsityksen .

Uusien todisteiden mukaan surmateko olisi nauhoitettu etukäteen ja tilanne rikospaikalla lavastettu. Lisäksi uuteen näyttöön liittyy väitteitä Auerin harjoittamasta saatananpalvonnasta ja eläinsuojelurikoksista.

Auerin puolustuksen näkökulmasta mikään ei ole muuttunut: Auer on koko oikeudenkäynnin ajan kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Kesäkuussa Turun hovioikeus kovensi Auerin tuomiota seksuaali- ja väkivaltarikoksista, jotka ovat tulleet ilmi vasta Ulvilan surman jälkeen.

Tuomioistuin aloittaa murhajutun käsittelyn nyt kokonaan uudella kokoonpanolla. Kolmen tuomarin kokoonpano antanee ratkaisunsa asiassa tämän vuoden puolella. On erittäin todennäköistä, että jutun käsittely jatkuu vielä hovioikeudessa.

MTV3 Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä. Nettisivuillamme voit seurata salin tapahtumia hetki hetkeltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.