Mainos

Puolustus jyrähti Auerin väitetystä motiivista: Käsittämätöntä

Miehensä murhasta syytetyn Anneli Auerin puolustus kummastelee syyttäjän väitettä murhan motiivista.

Syyttäjä Jarmo Valkama kertoi tänään Satakunnan käräjäoikeudessa, että pariskunta oli ajautumassa eropolulle arvomaailmaerojen takia.

Valkama kertoi muun muassa, että Auer kävi lasten kanssa myymälävarkaissa, mitä Auerin mies ei suvainnut. Tämän lisäksi syyttäjä kertoi myös, että Auer oli miestään ja lapsiaan kohtaan väkivaltainen, mitä Auerin mies Jukka S. Lahti ei hyväksynyt.

Auerin asianajajan Juha Mannerin mukaan on käsittämätöntä, ettei syyttäjä esittänyt yksityiskohtaisempaa teonkuvausta tapahtuneesta.

– Palasten yhteensovittaminen edellyttää kyllä, että tietäisimme, miten se (murha) on käytännössä tapahtunut. On älyllisesti epärehellistä alkaa väittämään tällaista ilman, että perustelee asiaa yksityiskohdilla. Siellä ei ole yhtään ainutta kovaa faktaa Anneli Auerin syyllisyydestä, Manner totesi.

Tämän takia todistaja jäi pois

Lisäksi puolustus huomautti oikeudessa poliisin virheistä, jotka ovat tässä jutussa tunnetusti merkittäviä. Se vaikuttaa Juha Mannerin mukaan myös nyt oikeudessa esitettyjen todisteiden luotettavuuden arviointiin.

Yhtenä esimerkkinä tutkinnan heikosta tasosta puolustus mainitsee esitutkinnassa saatananpalvonta-asiantuntijana kuullun eläkkeelle jääneen erityisopettajan. Mannerin mukaan opettaja on sanonut, että poliisit hämäsivät opettajaa, minkä takia hän ei todistakaan oikeudessa.

Manner kertoo, että opettaja ei ole mielestään tarkoittanut esitutkinnassa väittää sitä, että Anneli Auer olisi sekaantunut saatananpalvontaan, kuten julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Anneli Auer on kiistänyt murhan. Asian pääkäsittely alkoi Satakunnan käräjäoikeudessa tänään uudelleen, kun korkein oikeus palautti asian alimmalle oikeusasteelle uusien todisteiden takia. Syyttäjä vaatii Auerille elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.