Mainos

Muistitko jo onnitella? Tänään on kansainvälinen miestenpäivä

Hyvää kansainvälistä miestenpäivää!

Kaikki tietävät maaliskuussa vietettävän naistenpäivän, mutta tasa-arvoisuuden nimissä perustettu miestenpäivä on monelle tuntemattomampi. Miestenpäivää on kuitenkin juhlittu 19. marraskuuta jo vuodesta 1999 lähtien.

Miestenpäivän juhlinnan tavoitteena on tapahtuman Facebook-sivun mukaan "kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, sukupuolten välisten suhteiden parantamiseen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja myönteisten miesroolimallien korostamiseen vastapainoksi tiedotusvälineiden tarjoamille usein kielteisille mieskuville, jotka saattavat lannistaa poikia ja miehiä tuottamasta positiivista panosta läheisiin ja yhteiskuntaan".

"Hyvää kansainvälistä miestenpäivää! Taas yksi päivä meille olla fiksuja, laiskoja, kännissä ja totaalisen mahtavia."

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Usein julkisessa keskustelussa puhutaan vain naisiin kohdistuvasta syrjinnästä, mutta miestenpäivän tavoitteena on kiinnittää huomiota miehiin kohdistuvaan syrjintään. Juhlapäivällä halutaan muistaa tapahtunutta edistystä ja saavutuksia kuten miesten panosta perheisiin, parisuhteisiin ja lastenhoitoon. 

Juhlapäivää vietetään monissa järjestöissä kaikissa maanosissa sekä YK:ssa.

Marraskuu onkin varsinainen miesten juhlakuukausi. Kuukauden toisena sunnuntaina vietetään isänpäivää, viiksienkasvatustempaus Movember kestää koko kuukauden ja 18. marraskuuta vietettiin harrasta seksiä viiksekkään miehen kanssa -päivää.

Millainen on hyvä isä? Vuoden isät kertovat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.