Muistatko vielä Fisker Karman? Suunnitteilla uusi autoprojekti

Fisker on monelle suomalaiselle tuttu nimi Valmet Automotiven tehtaalla valmistetusta Fisker Karma -sähköautosta. Maailmalla merkin perustaja Henrik Fisher tunnetaan myös arvostettuna automuotoilijana, jonka kynästä on lähtenyt muun muassa Aston Martin DB9 ja BMW Z8.

Autovalmistaja Fisker Automotive jäi suomalaisten kannalta harmittavan lyhyeksi tähdenlennoksi. Auto oli herkkä syttymään ja lastentauteja löytyi luvattoman paljon. Saimme kokea sen myös henkilökohtaisesti, kun auto oli pari vuotta sitten Teknavilla koeajossa (kuvassa). Auto piti viedä kesken testilenkin ohjelmistopäivitykseen – eikä se toiminut kunnolla sen jälkeenkään.

Viimeinen niitti Fisker Automotivelle oli akkuja valmistavan alihankkijan joutuminen konkurssiin, mikä keskeytti tuotannon lopullisesti. Sen jälkeen yhtiössä tapahtui isoja muutoksia. Myös perustaja Henrik Fisker sai lopulta tarpeekseen.

Tämä ei ole kuitenkaan lannistanut sitkeää yrittäjää. Henrik Fisker sanoi tuoreeltaan USA Today -lehdelle, että suunnitteilla on uusi autoprojekti, joka on jotain täysin uutta. Hän ei halunnut avata projektin sisältöä vielä tarkemmin, mutta mainitsi, että autoilun digitalisaatio kiinnostaa.

– Projektissa on mukana iso joukko nuoria osaajia, jotka ovat valmiina, Fisker sanoi arvoituksellisesti.

Lue myös:

    Uusimmat