Muistathan pestä tämän kylmälaitteen säännöllisesti?

Jääkaappi on hyvä pestä kaksi kertaa vuodessa ja syksy on siihen hyvä ajankohta. Jääkaapin sähköä ei tarvitse kytkeä pois, mutta elintarvikkeet kannattaa siirtää pesun ajaksi esimerkiksi parvekkeelle tai muualle viileään.

Jääkaapin puhdistukseen riittää laimea seos vettä ja astianpesuainetta. Pyyhi huolellisesti hyllyt ja ota irralliset osat tarvittaessa kokonaan irti. Oven tiivistimen puhdistuksessa voi käyttää apuna esimerkiksi muovista kanta-asiakaskorttia. Upota kortti saippuaveteen ja kuljeta tiivistimen uurretta pitkin.

Jos jääkaappi haisee ummehtuneelle, ruokasooda poistaa tehokkaasti hajua. Soodaa voi ripotella jääkaappiin ja pyyhäistä myöhemmin pois. Myös purkillinen ruokasoodaa toimii, kun purkin jättää kansi auki jääkaapin hyllylle.

Tarkasta kaapin lämpötila

Jääkaapin lämpötilan pitäisi pysytellä noin kahden ja kuuden lämpöasteen välillä. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira sanoo, että lämpötilalla on merkitystä niin elintarvikkeiden makuun kuin laatuunkin. Esimerkiksi liian kylmässä säilytetyistä perunoista tulee vetisiä.

Tiivisteet kannattaa myös tarkastaa jääkaapin pesun yhteydessä. Tiiviyttä voi testata niin, että jättää setelin suljetun oven väliin. Jos seteli irtoaa oven välistä helposti ja ilman vastusta, on aika vaihtaa tiivisteet.

Kylmälaitteen sijoittamisella on myös vaikutusta sen toimintaan. Jääkaapin ei pitäisi joutua suoraan auringonvaloon eikä lähelle uunia tai astianpesukonetta.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Real Simple, Evira

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat