Mainos

MTV3:n ensituntuma: 85-tuumainen 4K-televisio on hulppeata katsottavaa

Kun litteät taulutelevisiot alkoivat yleistyä vajaat kymmenen vuotta sitten, niin 43-tuumainen televisio näytti valtavalta vanhan 32-tuumaisen kuvaputkitöllön vieressä.

Sitten 1920 x 1080 -pikselin Full HD -tarkkuus alkoi yleistyä ja hiljalleen 50-tuumainen televisio alkoi edustaa jo perustelevision kokoa.

Seuraavan sukupolven televisio on tätäkin tarkempi - ja suurempi. MTV3 Uutiset kävi tutustumassa Samsungin uuteen S9 UHD-televisioon, jonka 4K-tasoinen näyttö edustaa televisioiden aatelia. 4K tarkoittaa sitä, että televisio tarjoaa neljä kertaa tarkemman kuvan kuin Full HD -näyttö. 4K-näytön tarkkuus on 3840 x 2160 pikseliä.

Kalliin luokan designtuote

Samsung markkinoi S9-televisiota premiumtasoisena designtuotteena. Ja kieltämättä laite näyttääkin erittäin tyylikkäältä. Tosin premiumia on hintakin. S9-mallin suositushinta on nimittäin hulppeat 35 000 euroa. Samsungin mukaan Suomessa on silti ollut jo ennakkoon kiinnostusta uutuustelevisioon.

Television toimitusaika on kahdeksan viikkoa. Hinta sisältää kotiinkuljetuksen ja asennuksen. Tämä on hyvä asia, sillä myyntilaatikko painaa noin 120 kiloa ja sen kantamiseen tarvitaan 3-4 henkilöä. Pelkkä näyttöpaneeli painaa 59 kiloa ilman kehystä ja lattia-asennukseen käytettävää jalustaa.

Näyttöpaneeli on kiinnitetty reunoistaan näyttöä kiertäviin suuriin kehyksiin. Kehyksiä ei voi irrottaa näytöstä, mutta näytön sijaintia ja asentoa voi muuttaa kehyksen sisällä. Television voi myös kiinnittää kehyksistään seinälle.

Kehykset sisältävät myös kaiuttimet. Lisäksi itse näyttöpaneelin taakse on sijoitettu kaksi bassokaiutinta. Kokonaisuus on saatu tästä huolimatta säilytettyä sirona ja ohuena. Äänenlaatu vaikutti ensi kuulemalta erinomaiselta.

Television kaikki liitännät sijaitsevat erillisessä liitäntälaatikossa. Näyttöä voikin Samsungin mukaan tulevaisuudessa päivittää yksinkertaisesti vaihtamalla liitäntälaatikon uudempaan versioon.

S9 sisältää samat älytelevisio-ominaisuudet, kuin muutkin Samsungin tämän vuoden televisiomallit.

Upea kuvanlaatu

SAMSUNG 85” UHD TV - UE85S9

4K-videomateriaalia ei ole vielä juurikaan saatavilla, mutta Samsungin demomateriaalin perusteella kyseinen tarkkuus näyttää veitsenterävältä, vaikka suurta näyttöä katsoisi aivan läheltäkin.

Lisäksi perinteinen Full HD -materiaali ja myös heikkotasoisempi 720p-video näyttää hyvältä vain muutamankin metrin etäisyydeltä katsottuna.

Tutustuimme S9-televisioon melko valoisassa huoneessa, mutta ainakin tämän perusteella näyttö tuntui tarjoavan mainion kuvanlaadun. Niin värit kuin syvän mustan sävyt tuntuivat toimivan moitteettomasti silloinkin kun näyttöä katsoi sivusta.

Laitteen mukana toimitetaan neljät 3D-aktiivilasit kolmiulotteisten sisältöjen katsomiseksi.

Ei ihan jokaisen televisio

Hintansa puolesta S9-televisio ei ole vielä realistinen vaihtoehto perusjampan uudeksi televisioksi. Markkinoilta löytyy myös edullisempia 4K-televisioita. Esimerkiksi samaa kokoluokkaa edustava 84-tuumainen LG 84LM960V -malli maksaa Verkkokauppa.comissa noin 12 000 euroa.

Samsung kuitenkin kertoo, ettei sen tarkoitus olekaan kilpailla edullisempien 4K-televisioiden luokassa, vaan sitä markkinoidaan tyylitietoisen kuluttajan designtuotteena.

Yksi asia on selvää: Samsung S9-televisio näyttää osaltaan mihin suuntaan televisiot ovat kehittymässä. Varmasti jo viiden vuoden päästä markkinoilla on vastaavilla ominaisuuksilla varustettuja supertarkkoja älytelevisioita, joilla kosiskellaan jo suurempia kuluttajaryhmiä. S9-television perusteella luvassa on hulppeita katseluelämyksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.