MTV Uutisten tiedot: Suomi jatkaa maahantulorajoituksia 13. joulukuuta asti

Maria Ohisalo pitää infon Suomen maahantulorajoituksista – seuraa tilaisuutta suorana tästä 28:02
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo maahantulorajoituksista

Tänään päästiin yhteisymmärrykseen Schengen-alueen sisärajatarkastuksen jatkosta. Hallitus aikoo jatkaa nykyisiä rajatarkastuskäytäntöjä kolmella viikolla. Valtioneuvosto käsittelee asiaa yleisistunnossaan tänään.

Nykyiset rajatarkastuskäytännöt olisivat siis voimassa Lucian päivään, eli 13 joulukuuta, asti.

Rajatarkastuskäytäntöihin ei tule tässä vaiheessa muutoksia. Suomeen saa siis edelleen matkustaa vapaasti maista joissa ilmaantuvuusluku on korkeintaan 25 koronatartuntatapausta 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon aikana.

Tämä tarkoittaa, että Suomeen ei voi tulla mistään maasta ilman karanteenia. Ilmaantuvuus Suomessakin on tällä hetkellä 50 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon ajalta.

Kova luotto uuden lain valmistumiseen

Koska nykyisiä matkustusrajoituskäytäntöjä pidennetään vain kolmella viikolla, tämä tarkoittaa sitä, että pääministerin esikunnassa on kova luotto siihen, että väliaikainen muutos tartuntatautilakiin saadaan valmiiksi nopeassakin aikataulussa.

Hallituksen lausuntokierroksella olevaa lakiesitystä kritisoitiin eduskunnassa viime viikolla kovin sanoin.

Lakiesitykseen tehdäänkin MTV Uutisten tietojen mukaan koko ajan muutoksia myös lausuntokierroksen aikana, jotta laki tällä kertaa läpäisisi eduskuntakäsittelyn.

Hallituksen ensimmäinen lakiesitys tyssäsi perustuslaillisiin ongelmiin.


Lue myös:

    Uusimmat