MTV Uutiset tavoitti poliisia jo toista vuotta pakenevan Janne ”Nacci” Tranbergin: ”Suurin stressini on tällä hetkellä se, jos tv-kanavat eivät toimi ja joku NHL:n pudotuspeli jää näkemättä”

Suomen etsityin rikollinen - Nacci Tranbergistä kirja 9:04
Video: Janne Tranbergin rikollista elämää käsittelevää kirjaa käsiteltiin vastikään MTV:n Huomenta Suomessa.

Pakomatkaansa yhä jatkava etsintäkuulutettu Janne "Nacci" Tranberg on kommentoinut tilannettaan lyhyesti MTV Uutisille.

– Elämäni on tällä hetkellä yksinkertaista ja askeettista. Siinä kaikki, Tranberg sanoo tuntemattomasta olinpaikastaan.

Cannonballin ex-johtohahmon rikollisesta elämästä ja pakomatkasta kertova kirja Wanted  Suomen etsityimmän rikollisen tarina julkaistiin viime viikolla.

Etukäteen arveltiin, että Tranberg olisi osallistunut kirjan julkistustilaisuuteen videon tai ääniyhteyden välityksellä, mutta vastoin ennakko-odotuksia päähenkilöltä ei tuolloin saatu lausuntoa.

Nyt Tranberg kertoo olevansa iloinen ja yllättynyt siitä, kuinka hyvin kirja on otettu vastaan.

– Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita, Tranberg sanoo.

– Kun kirja on saatu valmiiksi, ei ole enää stressiä. Suurin stressini on tällä hetkellä se, jos tv-kanavat eivät toimi ja joku NHL:n pudotuspeli jää näkemättä, hän jatkaa.

"Molemmat ovat ihan yhtä hyviä arvauksia"

Tranberg on pakoillut vankilatuomiotaan lähes puolitoista vuotta. Hän ei halua kertoa mitään siitä, missä päin hän tällä hetkellä majailee.

– Se, että olenko Aurinkorannikolla Espanjassa vai Marseillessa Ranskassa, ovat molemmat ihan yhtä hyviä arvauksia. Asun pienehkössä kerrostalohuoneistossa ja tunnen naapuruston hyvin, hän sanoo.

Poliisi tavoittelee Tranbergia lukuisten talousrikosten vuoksi. Hänen uskotaan sekaantuneen esimerkiksi useisiin verorikoksiin ja törkeään petokseen. Hänet halutaan myös istumaan aiemmin saamaansa talousrikostuomiota.

Tranberg oli pitkään tunnettu Cannonball MC:n puhemiehenä julkisuudessa, mutta hänet erotettiin vuonna 2017.

Tranbergin tuoreen kirjan on toimittanut MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

Lue myös:

    Uusimmat