MTV:n rikostoimittajat ruotivat: Tällaisia ovat Euroopan etsityimmät rikolliset – osasta luvattu jopa miljoonapalkkioita

Euroopan etsityimmistä rikollisista on tarjottu jopa miljoonaluokan löytöpalkkioita. MTV:n rikostoimittajat ruotivat MTV Uutiset Livessä, millaisia ihmisiä etsintäkuulutettujen rikollisten listoille on viime aikoina päätynyt.

Keskusrikospoliisi listasi vuodenvaihteessa joukon Pohjoismaiden etsityimpiä rikollisia. Mukana oli viisi suomalaisrikollista. KRP kertoo MTV Uutisille, että heistä neljä on saatu kiinni. 

– Cannonballin entinen johtohahmo Janne "Nacci" Tranberg on siltä listalta ainoa, joka on edelleen tavoittamatta. Eli pakomatka hänellä jatkuu, rikostoimittaja Pekka Lehtinen kommentoi asiaa MTV Uutiset Livessä tänään.

Europolin ylläpitämällä Euroopan etsityimpien listalla on puolestaan tällä hetkellä kaksi Suomen poliisin etsintäkuuluttamaa henkilöä. 

– Suomalaisista siellä on tämä Haagan puukottaja, jota on monellakin pidätysmääräyksellä kansainvälisesti etsintäkuulutettu. Toinen on sellainen, joka on salakuljettanut Suomeen amfetamiinia, Lehtinen kertoo. 

Listalle ei päädy heppoisin perustein

Europolin listalle ei ole helppoa päätyä. Listalle nostettuja henkilöitä epäillään pääsääntöisesti kovista rikoksista, kuten henkirikoksesta, terrorismirikoksista ja ryöstöistä.

– Suurin osa näistä Euroopan listalla olevista on sellaisia, joita epäillään murhasta, rikostoimittaja Lehtinen kertoo.

– Hyvin rankoista rikoksista siellä on ihmisiä, hän sanoo.

Joissain tapauksissa kovia ovat myös rikollisista luvatut löytöpalkkiot.

Esimerkiksi eräästä Kyproksen etsintäkuuluttamasta henkilöstä on luvattu sadan tuhannen euron potti.

– Häntä epäillään vuonna 2016 tapahtuneesta palkkamurhasta, jossa kuoli kolme ihmistä, kertoo rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

Parhaimmillaan ratkaisevasta vihjeestä on lupailtu jopa miljoonaluokan korvausta.

– Terrorismi nostaa sen palkkion aika suureksi, täsmentää Pekka Lehtinen.

Katso rikostoimittajien arviot kokonaisuudessaan artikkelin yltä löytyvästä videosta!

Lue myös:

    Uusimmat