MTV Uutiset seuraa myräkän lähestymistä: Osa lähijunista jätetään ajamatta, kymmeniä lentoja peruttu – sähköyhtiöt korotetussa valmiudessa

Torstaiksi povattu lumi-infernoksikin nimetty myräkkä iskee Suomeen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. MTV Uutiset seuraa myräkkään valmistautumista ja sen etenemistä.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomeen iskevä poikkeuksellisen rajuksi ennustettu lumimyräkkä on saanut useat tahot valmistautumaan tulevaan.

Tärkeää on putsata auto huolella lumesta, rajoittaa ajonopeutta sään mukaan ja varata riittävästi aikaa liikenteeseen.

Kello 20.20 Suomea lähestyvä myrsky kurittaa jo Ruotsia ja on pakottanut sulkemaan kiitoteitä Arlandan lentokentällä.

Kello 19.50 MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudan mukaan sade tulee etelärannikkoa myöten lumena.

Lunta tupruttaa etenkin Salpausselän eteläpuolella, ja suurimmat sadekertymät voi olla jopa 30 senttiä.

Sähköyhtiöt korotetussa valmiudessa

Kello 19.37 Myös sähköyhtiöt ovat valmiina reagoimaan lumisateen mahdollisesti aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Carunalta kerrotaan, että viankorjaushenkilöstön määrää on kasvatettu Lounais-Suomen alueella ja Uudenmaan länsipuolella.

Elenia kertoo, että käyttökeskuksesta tarkkaillaan tilannetta ympäri vuorokauden.

Helenin sähköverkko kulkee käytännössä täysin maan alla, joten yhtiössä ei uskota lumimyräkän aiheuttavan haittaa sen toiminnoille.

Finnair peruu lentoja

Kello 17.58 Lentöyhtiö Finnair kertoi, että se peruu huomiselta jopa 40 lentoa. Asiakkaiden on myös syytä varautua lähtevien lentojen viivästyksiin.

Peruttujen lentojen joukossa on useita kotimaan kohteita, mutta myös Suomesta lähteviä tai Suomeen saapuvia Euroopan- ja Kiinan-lentoja on peruttu.

Poikkeuksia junaliikenteessä pääkaupunkiseudulla

Kello 16.04 VR tiedottaa lumimyräkästä seuraavista toimenpiteistä.

Junaliikenteessä varaudutaan myös torstain poikkeuksellisiin lumisateisiin. Lähiliikenteen käyttäjien kannattaa huomioida poikkeusaikataulut.

Osa pääkaupunkiseudun lähiliikenteen vuoroista jätetään ajamatta huomenna ennustetun voimakkaan lumipyryn vuoksi, kertoo VR.

Lähiliikenteen junista A- ja K-junat ajavat huomenna 20 minuutin vuorovälillä. Y-junat korvataan pääsääntöisesti linja-autoilla, ja Riihimäki–Helsinki-väliä liikennöivät D-junat perutaan.

Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

"Kannattaa miettiä etäpäivää"

Ke kello 14.54 Ilmatieteen laitoksen meteorologi kehottaa pohtimaan etäpäivän viettämistä 

– Huomiselle on odotettavissa hyvin haastavat olosuhteet liikenteeseen, joten kannattaa miettiä, onko mahdollisuus pitää esimerkiksi etäpäivä, kommentoi Ilmatieteen laitoksen meteorologi videolla. 

Varaa aikaa, hiljennä vauhtia

Ke kello 14.01 Helsingin pelastuslaitos kehottaa varaamaan torstaiaamun työmatkaliikenteeseen runsaasti aikaa ja malttia.

Pelaslaitoksen mukaan lumisade voimistuu aamun tunteina aiheuttaen huonoa näkyvyyttä työmatkaliikenteeseen. Pelastuslaitos muistuttaa riittävistä turvaväleistä. 

Myös poliisi on varautunut lumikaaokseen.

Lue myös:

    Uusimmat