Mainos

MTV Uutiset sai haltuunsa Juha Sipilän viestin SDP:lle: Tyrmää lehtiväitteen vääräksi – "En ole puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta"

Kansanedustaja ja entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiistää jyrkästi Iltalehdessä esitetyt väitteet, joiden mukaan hän olisi puuhannut kulisseissa Antti Rinteen kaatamista. Iltalehden mukaan nimenomaan Sipilä teki aloitteen Rinteen kaatamiskokouksesta.

MTV Uutiset sai haltuunsa Sipilän SDP:n eduskuntaryhmälle lähettämän sähköpostin.

Viesti on lähetetty keskiviikkona yhdentoista jälkeen aamupäivällä. Sipilä kirjoittaa antavansa kaiken tukensa luottamuksen ja yhteistyökyvyn palauttamiseksi sosialidemokraattien ja keskustan välille.

– En ole puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta, ainoastaan kysynyt, kokoontuuko ryhmä (eduskuntaryhmä) ennen välikysymyskeskustelua. Viime kaudella toimimme aina niin ennen isoja keskusteluja, Sipilä kirjoittaa.

Sipilä korostaa viestissään, että esityksen Rinteen epäluottamuksesta teki puoluejohto ja asiasta päätettiin eduskuntaryhmässä yksimielisesti.

– Etukäteen olin kertonut puoluejohdolle, että mihin tahansa johtopäätökseen tulette, tuen teitä (keskustan johtoa).

Sipilä toivottaa viestissään voimia Antti Rinteelle ja Sirpa Paaterolle vaikeassa tilanteessa. Sipilä kirjoittaa olevansa valmis juttelemaan kenen tahansa kanssa, tulemaan SDP:n ryhmään tai tekemään mitä vain luottamuksen palauttamiseksi.

– SDP ja keskusta voivat nosta vain yhteisen onnistumisen kautta. Siihen tarvitaan nyt lujasti yhteistä työtä ja hyvän hallitusohjelmamme johdonmukaista toimeenpanoa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja