MTV uudistuu huomenna – uusi ilme alkaa Seitsemän Uutisista

MTV Media uudistaa kanavailmeensä huomenna. MTV Media muuttuu MTV:ksi ja kuluttajille uudistus näkyy ensimmäisen kerran konkreettisesti MTV3-kanavalla Seitsemän Uutisissa.

– Ensimmäinen elementti, joka kanavalla nähdään on kanavatunnus juuri ennen uutisia. Siitä eteenpäin kanava on uudistunut. Logot vaihtuvat joka paikassa, jatkuu-tunnukset vaihtuvat, äänimaailma muuttuu, musiikit vaihtuvat ja juontopohjat vaihtuvat. Uutisstudio on vähän erilainen myös, eli sinne tulee aika paljon uusia elementtejä, visuaalisesta uudistuksesta MTV:ssä vastannut Tuomo Kulomaa tiivistää.

Uutislähetyksen jälkeen koko MTV3-kanava uudistuu. Myöhemmin illalla, kello 21 myös Sub- ja AVA -kanavien visuaalisuudet uudistuvat. Visuaalisten ilmeiden ohella myös kanavien logot muuttuvat.

Mitä uusi MTV tarkoittaa sitten kuluttajille? MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotkon mukaan se tarkoittaa hyvin vahvaa kuluttajakeskeisyyttä.

– Suomalaiset viettävät 54 minuuttia joka päivä meidän medioiden parissa. Se on kova luottamus ja meidän pitää varmistaa, että me lunastamme sen luottamuksen nyt ja jatkossa.

– Kuunnellaan kuluttajaa enemmän. Viedään meidän kaikki sisällöt kaikkiin jakelukanaviin, kaikkiin päätelaitteisiin, Rotko kuvailee.

Uudistus on kestänyt jo yli vuoden.

– Olen äärimmäisen onnellinen ja ylpeä meidän porukan puolesta täällä MTV:ssä, jotka on tehnyt töitä tämän projektin eteen viimeisen puolentoista vuoden aikana. Se on ollut aivan huikea määrä työtä määrällisesti, mutta ennen kaikkea myös laadullisesti, hehkuttaa MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotko.

Uudistus jatkuu verkossa

Uudistukset eivät rajoitu vain MTV3-kanavaan, vaan MTV uudistuu muita kanavia ja verkkopalveluita myöten. Verkon puolella uudistus alkaa maanantaina 4.marraskuuta, jolloin mtv3.fi -portaali muuttaa nimensä kattobrändiä vastaavaksi eli muotoon mtv.fi.

– Projekti on ollut jättimäinen. Ilmeuudistus, nämä graafiset ilmeet, uudet logot, kanavailmeet, ovat ikään kuin ovat vain jäävuorenhuippu siitä, mitä talossa on tehty kaiken kaikkiaan. Eli valtava määrä sisäistä työtä, ja tämä näkyy ulos uudistuksen myötä; meidän uudet ohjelmat, kanavailmeet ja sillä tavalla se suomalaisiin koteihin kulminoituu, Heikki Rotko kuvailee.

Kanavien nimistä MTV3, Sub, AVA ja Radio Nova säilyvät ennallaan. Maksu-tv-paketti MTV3 Total muuttuu MTV Totaliksi. Samoin MTV3 Uutiset muuttuvat MTV Uutisiksi. Myös uutislähetysten visuaalinen ilme tulee muutoksen myötä muuttumaan. 

– MTV Uutiset yleisnimenä ja brändinä koko uutistoiminnalle merkitsee sitä, että uutiset esiintyy paitsi MTV3-kanavalla myös muissa jakeluteissä yhtenäisellä ilmeellä ja nimellä. Se tarkoittaa meille vahvistuvia mahdollisuuksia tuottaa sujuvasti uutissisältöä ja videoita verkkoon ja mobiiliin, unohtamatta tietenkään hyvää uutispalvelua Seitsemän ja Kymmenen Uutisissa sekä Huomenta Suomessa, toteaa MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila

MTV tuo uudistuksen yhteydessä myös MTV3-, Sub- ja AVA -kanavansa nähtäviksi verkkoon suorina lähetyksinä tiistaina 5. marraskuuta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja