MTV Urheilun tiedot: FC Hongan palkat edelleen maksamatta – liigahaussa kriittinen päivä

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi seuran taloushaasteita – "Toivottavasti palkat maksetaan" 0:26
Näin FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi seuran taloushaasteita keskiviikkona MTV Urheilulle.

Pahoissa talousvaikeuksissa olevan espoolaisen jalkapalloseura FC Hongan lokakuun palkat olivat MTV Urheilun tietojen mukaan yhä perjantaina maksamatta. Tänään on myös Veikkausliigassa viimeinen päivä jättää hakemus ensi kauden liigalisenssistä.

MTV Urheilu uutisoi keskiviikkona Hongan managerin Hexi Artevan irtisanoutuneen tehtävästään. Tuolloin päävalmentaja Vesa Vasara kertoi, ettei seura ollut saanut maksettua lokakuun palkkojaan normaalisti.

Perjantaina tilanne oli edelleen sama. Epäselvyys FC Hongan edustustoimintaa pyörittävän Esport Honka Oy:n tulevaisuudesta jatkuu.

Tilanne osuu hankalaan ajankohtaan, sillä perjantaina umpeutuu takaraja lisenssihakemusten jättämiselle ensi kauden Veikkausliigaan. Lisenssikomiteaa vetävän Mikko Aitkosken mukaan yksittäisen seuran palkanmaksuvaikeudet eivät tässä kohtaa ratkaise ensi kauden liigakelpoisuutta.

– Jos rekisteröityjä maksuhäiriöitä on, niistä pyydetään selvityksiä, Aitkoski taustoittaa prosessia.

Lisenssitoimikunta kokoontuu tulevana tiistaina ja käy silloin läpi, ovatko kaikki seurat toimittaneet pyydetyt asiakirjat hakemuksensa liitteenä. Vasta tämän jälkeen  ne käydään tarkemmin läpi, ja seuroilta pyydetään täydennystä, jos sellaiseen ilmenee tarvetta.

Pääasiassa talousluvuista käydään läpi viimeisin tilinpäätös, maksuista suoriutuminen sekä tuloslaskelma loppuvuodelle ja ennuste tulevan vuoden budjetista.

– On yritetty aina sanoa, että emme me hakemalla hae syitä hylätä hakemusta. Viime vuosina lisenssien hylkäämiset ovat vaatineet aika selvän riskin. Kyse ei ole siitä, että olisi joku dokumentti tullut myöhässä, Aitkoski sanoo.

Ensi kaudeksi pelaamalla paikkansa Veikkausliigassa varmistaneiden 12 seuran lisäksi lisenssihakemus pyydetään aina myös kahdelta seuraavana nostojärjestyksessä olevalta. Tänä vuonna ne ovat järjestyksessä liigakarsinnan hävinnyt helsinkiläinen IF Gnistan ja suoraan Ykkösliigaan pudonnut KTP.

Sekä Gnistanista että KTP:sta vahvistettiin MTV Urheilulle, että kumpikin on hakemassa liigapaikkaa. Kotkassa tosin tiedostetaan tilanne, ettei kutsua pääsarjaan välttämättä tule, vaikka Honka putoaisikin edeltä pois.

– Emme ole siinä ensimmäisenä jonossa. Uskon, että me saisimme liigalisenssin, mutta me valmistaudumme täysillä pelaamaan Ykkösliigassa, KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen kommentoi.

MTV Urheilun tietojen mukaan myös FC Honka on jättämässä ajallaan hakemuksen ensi vuoden liigapaikkaa varten.

Lisenssikomitea ilmoittaa päätökset ensi kauden liigapaikoista joulukuun puolivälin tienoilla. Viimeinen takaraja liigapaikkojen vahvistamiselle on 22. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat