MTV tapasi hylätyn taaperon pelastajan: "Asian ajattelu ahdistaa'"

Pikkulapsen löytäjälle SPR:n tunnustus 0:51

SPR myönsi tänään ensiavun huomionosoituksen kirkkonummelaiselle Mikael Sundbergille. Nyt 19-vuotias Sundberg löysi hylätyn taaperon Masalan urheilukentän varaston takaa vuonna 2013.

– Yritän olla miettimättä sitä, koska asia ahdistaa liikaa, Sundberg sanoo nyt.   

Nuorukaiselle luovutettiin tänään Punaisen Ristin ensiavun huomionosoitus. Se jaetaan tunnustuksena ansioituneesta ensiavusta.

– Siitä on kuitenkin niin pitkä aika, että ajattelin asian olevan käsitelty. Onhan tämä ihan älyttömän makeeta. Olen iloinen, Sundberg hymyilee leveästi.

Oma takki lapsen päälle

Koko kansan sankari Sundbergista tuli, kun tämä pelasti parivuotiaan pojan hengen nopealla toiminnallaan.

Pahoinpidelty taapero oli hylätty talven kylmyydessä pelkissä vaipoissa viltille. Sundberg piti hänestä hyvää huolta ja soitti paikalle apua.  

Sundberg oli havahtunut lapsen itkuun.

– Kuuntelen normaalisti aina musiikkia, mutta sillä kertaa en kuunnellut. Niin pienestä asiasta on kiinni niin iso asia, nuorukainen pohtii. 

Tapahtunut jätti jälkensä

Mikael Sundberg ei ole tavannut lasta uudestaan.

– Silloin alussa ajattelin sitä paljonkin. Nyt lähinnä, mitä lapselle kuuluu. Hän on vielä niin pieni, mutta voisin kaveerata ja olla juttuseurana.

Tapahtunut jätti jälkensä myös Sundbergiin.

– Kyllä se oli vähän ahdistavaa, mutta yritän olla miettimättä sitä. Se rupeaa vain ahdistamaan liikaa.

– On vähän sellainen fiilis, että onhan meitä ihmisiä monenlaisia. Jotkut tekevät tuollaista. Mietityttää, että miksi, mutta ei siihen osaa oikein vastata itse, Sundberg muotoilee. 

Jatko-opinnot odottavat


Juuri nyt sankarinuorukainen on armeijassa. 

– Alku oli aika rankkaa. Olen niin kaveri-ihminen. Tykkään olla kavereiden kanssa ja tehdä omia juttuja ja pitää omia vaatteita. Nyt viimeiset pari viikkoa on ollut tosi kivaa ja olen päässyt erikoistumaan siihen alaan, mitä haluan. Olen viestiasemassa siellä. Siellä on sairaan hyvä porukka, Sundberg hehkuttaa.

Armeijan jälkeen on puolen vuoden tauko, jolloin Sundberg hakee töitä. Sen jälkeen alkavat jatko-opiskelut Haaga-Helian restonomilinjan kokkipuolella.

SPR:n toimistolla juodaan kakkukahvit perheen seurassa.

– Tosi moni on onnitellut. Olen saanut paljon viestejä.

Maailman ensiapupäivää vietetään huomenna.  

Lue myös:

    Uusimmat