Ukraina kiistää osallisuutensa autopommi-iskuun, jossa kuoli "Putinin aivoina" tunnetun miehen tytär – MTV seuraa Ukrainan sotaa

MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa sunnuntaina 21. elokuuta 2022. 

  • Ukraina kiihdyttää miehittämättömien lentokoneiden iskuja Krimille 
  • Britannian puolustusministeriö: Sodan rintamalinjoissa ei ole juuri tapahtunut muutoksia
  • Yhdysvallat ilmoitti uudesta asepaketista Ukrainalle 
  • Ukrainan tiedustelu: Venäjä suunnittelee provokaatiota Zaporizhzhjassa
  • Putin lupaa päästää riippumattomia tarkastajia ydinvoimalaan
  • Venäjä syyttää Pohjois-Krimin ammusvarastoiskuista sabotaasia
  • Ukrainan asevoimien ylipäällikkö: Venäjä tulittaa Ukrainaa jopa 800 kertaa päivässä
  • Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022
  • Venäjän hyökkäys käynnisti keskustelun Naton roolista. Lue kaikki Nato-uutiset täältä

Tämä seuranta-artikkeli on päättynyt. Maanantain seuranta-artikkeliin pääset tästä.

15.18: Ukraina kiistää osuutensa Duginan kuolemaan

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podoljak on kiistänyt Ukrainan osallisuuden  Moskovan autopommi-iskuun, jossa kuoli venäläistoimittaja Darja Dugina. Hänen isänsä on äärioikeistolainen ajattelija, Aleksandr Dugin, jota on toisinaan kansainvälisessä mediassa luonnehdittu "Putinin aivoiksi".

– Ukrainalla ei missään nimessä ollut mitään tekemistä tämän kanssa, koska emme ole Venäjän tapaan rikollisvaltio ja vielä vähemmän olemme terroristivaltio, Podoljak kommentoi Ukrainan Pravdan mukaan.

14.05: Ukrainan tiedustelupalvelun aluejohtaja löydettiin kuolleena

Ukrainan tiedustelupalvelun SBU:n aluejohtaja on löydetty kuolleena kodistaan Kropyvnytskyin kaupungissa Ukrainan keskiosassa, kertoivat viranomaiset sunnuntaina.

Oleksandr Nakonetshyn löysi hänen vaimonsa myöhään lauantaina sen jälkeen kun hän oli kuullut laukauksen. Mies oli ampumahaavaan kuolleena yhdessä kodin huoneista.

Paikallispoliitikko Andrii Lavrusin Telegram-kanavallaan kertomien tietojen mukaan aluejohtaja olisi tehnyt itsemurhan. Viranomaiset eivät kommentoineet asiaa muuten kuin kertomalla, että aluejohtajan kuolemasta on aloitettu tutkinta.

Nakonetshy ehti olla aluejohtajana reilut puolitoista vuotta.

10.27: Zelenskyi kehotti ukrainalaisia valppauteen itsenäisyyspäivän alla

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kehotti päivittäisessä puheessaan varhain sunnuntaina ukrainalaisia olemaan erityisen valppaina tulevalla viikolla, kun Ukrainassa vietetään keskiviikkona itsenäisyyspäivää, kertoi brittilehti Guardian.

Samana päivänä tulee kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

–  Meidän on oltava selvillä siitä, että tulevalla viikolla Venäjä voi yrittää jotain erityisen ikävää, jotain todella säälimätöntä, Zelenskyi sanoi ja evästi ukrainalaisia todeten, ettei venäläisten pelon ja epätoivon levittämiselle saa antaa periksi.

5.35: Guterres: Venäjän viljan ja lannoitteen pitää virrata vapaasti 

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres korosti lauantaina, että nälänhädän estämiseksi ensi vuonna venäläisten lannoitteiden ja maataloustuotteiden tulee päästä maailman markkinoille esteettä. Hänen mukaansa muuten maailmassa ei ole ensi vuonna tarpeeksi ruokaa.

Guterres puhui Turkin Istanbulissa, jossa sijaitsee Ukrainan ja Venäjän viljatoimituksia koordinoiva keskus.

YK:n ja Turkin maiden välille neuvotteleman sopimuksen mukaan Ukraina saa esteettömästi viedä ruokaa meritse, mutta myös Venäjä saa toimittaa maataloustuotteita lännen sanktioista huolimatta.

Venäjä ja Ukraina ovat maailman suurimpia ruoantuottajia, ja Venäjä on jättiläinen myös lannoitebisneksessä.


Lue myös:

    Uusimmat