Mainos

MTV perustaa kasvuyrityksille suunnatun rahaston - hallitukseen start up -voimaa

Mediayhtiö MTV on mukana luomassa uudenlaista rahoitusmallia, jonka tarkoituksena on vauhdittaa kasvuyritysten toimintaa.

Media For Equity -rahasto tarjoaa kasvuyrityksille valtakunnallista medianäkyvyyttä MTV:n medioissa. Vastineeksi rahasto saa yrityksen osakkeita tai myöntää sille esimerkiksi pääomalainan.

Rahasto tukee kasvuyrityksiä, joiden tuotteet on suunnattu ensisijaisesti suomalaisille kuluttajille, mutta joiden resurssit eivät mahdollista laajaa valtakunnallista markkinointia.

- Rahasto tuo Suomen markkinoille uuden toimintamallin, jonka esikuvat löytyvät Euroopasta. Saksassa ja Ruotsissa mediatilaa on hyödynnetty samalla tavalla jo aiemmin. Kokemukset ovat olleet hyvin rohkaisevia Bonnier-konsernissa, kertoo MTV:n hallituksen puheenjohtaja Casten Almqvist.

MTV on rahastossa osakkaana. Rahaston valmistelusta ja tekemisestä vastaa M4E Finland Management Oy.

Lisäksi MTV:n hallitus vahvistuu kolmella uudella jäsenellä. Hallitukseen tulevat Tiedon teollinen internet -liiketoiminnan johtaja Taneli Tikka, Rovion brändijohtaja Blanca Juti sekä Bonnierin liiketoiminnan kehityksestä ja strategiasta vastaava johtaja Jan Lund.

Ruotsissa ollaan hieman pidemmällä uusien digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Se olisi yksi asia, mitä MTV voisi vielä oppia lisää muista maista, sanoo Lund.

Start up -yrityksistäkin tuttu Tikka näkee, että nuoret ovat avainasemassa median tulevaisuutta katsottaessa.

- Television tulevaisuus on aika kovassa muutoksessa tällä hetkellä. Mielenkiinnolla seuraan monia nuoria, jotka esimerkiksi katsovat suurimman osan mediasisällöstä vaikka snapchatistä ja ihan toisella tavalla toimii kuin mitä aikaisemmin olemme miettineet tv-yleisöä.

Roviolta tuleva Blanca Juti odottaa innolla hyppäystä media-alalle.

- Tuon MTV.lle mobiili- ja digitaaliosaamista sekä brändiosaamista. Olen erittäin innoissani, että saan olla osa hallitusta. Mielestäni media on kiinnostavin ala.

Korjattu Jutin titteliä Roviolla klo 15.14.

Nettisuorien avulla pysyy kärryillä lavojen tapahtumista, vaikka ei paikalle pääsisikään.

MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa on seurattavissa neljä suoraa SuomiAreena-lähetystä pitkin päivää Porista. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

1:30:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.