MTV:n kokeilussa älypuhelin, johon mummukin voi rakastua

Älypuhelin voi sisältää erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia myös sellaisille ikäihmisille, jotka suhtautuvat kriittisesti uuteen tekniikkaan.

Lisäksi älypuhelin voi olla myös erittäin helppokäyttöinen, sillä kaikki on lopulta suunnittelusta kiinni.

Doro Liberto 820 -älykännykkä on suunniteltu varta vasten erityisesti vanhempien käyttäjien tarpeisiin. Avainasemassa puhelimen kehittämisessä on ollut helppokäyttöisyys.

Liberto 820 näyttää ja tuntuu aivan siltä, kuin se päälle olisi asennettu ylimääräiset suojakuoret. Muovisesta nahkeapintaisesta kuoresta saa kuitenkin hyvän otteen ja se tuntuu mukavalta kädessä.

Näyttö on 4,5 tuumainen ja sen tarkkuus on 940 x 560 pikseliä.

Laite on Android-pohjainen, mutta käyttöliittymän ulkoasua on muokattu huomattavasti totuttua pelkistetympään suuntaan. Androidin alareunan valikkopainikkeet ovat Liberto 820 -mallissa toteutettu suurikokoisina fyysisinä painikkeina, mikä tarjoaa helpomman käyttötuntuman.

Yhteystiedot, sovellukset ja muut toiminnallisuudet näytetään suurissa ja helppolukuisissa laatikoissa. Lisäksi eri toimintojen yhteydessä näytetään havainnollistavat opasteet.

Puhelimen takana kameran alapuolella on hätäpainike, jota painamalla puhelin lähettää hätätapauksessa tekstiviestin ja soittaa käyttäjän ennalta määrittelemiin tuttavien numeroihin.

Puhelin lähettää myös sijaintinsa kartalla. Sijaintitiedot lähetetään tekstiviestilinkkinä. Hätäviestin lähettäneen henkilön tarkan sijainnin voi tarkastaa tämän jälkeen suoraan Google Mapsin kautta. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus hätätapauksissa.

My Doro Manager -ominaisuuden avulla kännykän käyttäjä voi pyytää tuttaviltaan etäapua kännykän käyttöön.

Esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja näytön kirkkautta voi säätää toisesta puhelimesta etänä erillisen Android-sovelluksen avulla. Sovellus ei tosin kokeilumme perusteella ole saatavilla kaikille Android-puhelimille. Esimerkiksi Samsung Galaxy 3 mini -puhelin ei kyseistä sovellusta löydä, kun taas uuden Galaxy Note 4 -puhelimen sovellusvalikoimasta se löytyy.

Harmillista on, että sovellusta ei löydy iOS- tai Windows Phone -järjestelmille.

Laitteen mukana toimitetaan myös jämäkkä latausteline, johon kännykkä on helppo sujauttaa latautumaan päivän päätteeksi.

Vaikka kyseessä onkin ulkoasultaan vahvasti muokattu Android-puhelin, niin Play-sovelluskaupan sovellukset ovat kuitenkin ladattavissa ja käytettävissä. Luonnollisesti kännykästä löytyvät myös nettiselaimet ja muu älypuhelimien vakiovarustus.

Tekstin kirjoittamista tai vaikkapa nettiselailua ajatellen puhelimen näytöllä oleva kosketusnäppäimistö on kuitenkin turhan pienikokoinen. Jos siis kädet tuntuvat kankeilta tai vapisevilta, niin tekstin kirjoittamisessa voi tulla hankaluuksia.

Puhelin, jonka kautta saa tuttavilta käytännön apua

Älypuhelimen peruskäyttöä ajatellen Liberto 820 tarjoaa helposti omaksuttavan ja selkeän käyttöliittymän.

Doro Liberto 820

-Käyttöjärjestelmä: Android 4.4.2

-Takakamera: 8MP. LED-salama

-Näyttö: 4,5 tuumaa (940 x 560)

-Muuta: FM-radio, GPS, ylimääräinen muistikorttipaikka

-Mitat: 13,1 x 7,1 x 1 cm, 132 grammaa

-Puheaika 16 tuntia

-Hinta: 250 e

Mahdollisuus etätuen antamiseen on mainio lisä ja sen avulla käyttäjä voi tarvittaessa pyytää valtuuttamiltaan tuttavilta muutoksia laitteen asetuksiin.

Erillinen hälytyspainike ja hälytyssoitto tekstiviestinä lähetettävien sijaintitietojen kera tuo mahtavan lisäturvan kännykän käyttäjälle.

Doro Liberto 820 saattaakin olla ensimmäinen älypuhelin, johon se teknokriittinen mummokin rakastuu, sillä se tuo arkeen tukea ja turvaa. Laitteen hinta on noin 250 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat